Овесени бисквити
Необходими продукти:
180 грама овесени люспи
50 грама растително масло
80 грама захар
щипка сол
1/2 ч. л. джинджифил (смлян)
1/3 ч. л. канела
1/4 ч. л. карамфил (смлян)
индийско орехче на върха на ножа
1 ч. л. сода
1 с. л. лимонов сок
4-5 с. л. вода
100 грама брашно
Начин на приготвяне:
Смелете овесените люспи. Растителното масло смесете със захарта, солта, подправките и разбъркайте. След това прибавете содата, изгасена в лимоновия сок, разбъркайте и сложете смлените люспи. Идва ред на водата и брашното - сложете и тях и отново разбъркайте много добре.
Оформете топчета с големина на орех, сплескайте ги и подредете в тава, застлана с хартия за печене.
Печете в продължение на около 20-25 минути при 200 градуса до получаване на желания цвят.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
ВИП ПАУЪР сироп дози 9 мл * 2
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Отслабване с мед и канела
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелено дърво, Канела
- Полезни свойства на канелата
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
Коментари към Овесени бисквити