Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Мюсли с кокос, нахут и розмарин

Мюсли с кокос, нахут и розмарин

Мюсли с кокос, нахут и розмарин - изображение

Необходими продукти:

  • 1 консерва от 400 грама нахут
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица сол
  • кората на 1/2 портокал, нарязан на ленти
  • 1/3 чаена чаша тиквено семе
  • 1/4 чаена чаша листа свеж розмарин
  • 1 супена лъжица кленов сироп
  • 1/4 чаена лъжица лют пипер кайен
  • 1/2 чаена чаша кокосови стърготини, предварително запечени

Начин на приготвяне:

Изцедете нахута и го сложете в тава, покрита с кухненска хартия, за да се подсуши от течността, за около 10 минути.

Махнете хартията и подправете нахута с 1 лъжица зехтин и 1/2 лъжица сол. Печете го на 200 градуса за 35-40 минути до готовност.

Смесете портокаловата кора, тиквеното семе, розмарина, кленовия сироп, лютия пипер и останалите зехтин и сол. Готовият нахут добавете към останалите продукти и разбъркайте. Върнете в тавата и печете за около 5 минути, докато портокаловите корички се свият, а тиквеното семе се запече.

Накрая смесете продуктите с кокоса и оставете да се охлади.

Готовият микс може да се съхранява до 5 дни в буркан на стайна температура.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитно