Мюсли с кокос, нахут и розмарин
Необходими продукти:
- 1 консерва от 400 грама нахут
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица сол
- кората на 1/2 портокал, нарязан на ленти
- 1/3 чаена чаша тиквено семе
- 1/4 чаена чаша листа свеж розмарин
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 1/4 чаена лъжица лют пипер кайен
- 1/2 чаена чаша кокосови стърготини, предварително запечени
Начин на приготвяне:
Изцедете нахута и го сложете в тава, покрита с кухненска хартия, за да се подсуши от течността, за около 10 минути.
Махнете хартията и подправете нахута с 1 лъжица зехтин и 1/2 лъжица сол. Печете го на 200 градуса за 35-40 минути до готовност.
Смесете портокаловата кора, тиквеното семе, розмарина, кленовия сироп, лютия пипер и останалите зехтин и сол. Готовият нахут добавете към останалите продукти и разбъркайте. Върнете в тавата и печете за около 5 минути, докато портокаловите корички се свият, а тиквеното семе се запече.
Накрая смесете продуктите с кокоса и оставете да се охлади.
Готовият микс може да се съхранява до 5 дни в буркан на стайна температура.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Защо да ядем мюсли
- Отслабване с мюсли – възможно ли е
- Шоколадов десерт с мюсли (без печене)
- Домашно шоколадово мюсли
- Бананово смути с боровинки и мюсли
- Домашно мюсли с мед и ядки
- Ягодов коктейл с мюсли и мед
- Домашна гранола с кокос, ядки и плодове
- Домашна гранола със семена и сушени плодове
- Пълнозърнест хляб с мюсли и семена
Коментари към Мюсли с кокос, нахут и розмарин