Мус от горчив шоколад
Необходими продукти:
3 яйца (или 100 грама меко тофу)
100 грама черен шоколад (например със 70% какао)
15 грама масло (по желание)
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня на слаб огън или в микровълновата на режим "размразяване". Добавете яйчните жълтъци и разбъркайте добре. Белтъците първо разбийте на пяна и тогава смесете с шоколада. Затворете съда с капак и изстудете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
Коментари към Мус от горчив шоколад