"Мокра" торта

Необходими продукти:
За блата:
250 г пшенично брашно
2 яйца
330 г кондензирано мляко със захар
1/3 ч. л. бакпулвер
За сиропа:
2 лимона
7 - 8 с. л. захар
150 мл вода
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти (без тези за сиропа) и направете тесто. Сложете го в подмазана с масло форма и изпечете при 180 градуса за 25 минути.
Пригответе сиропа. Залейте лимоните с вряла вода за 5 минути, след това разрежете на половина и изцедете сока. Смесете го с водата и захарта и бъркайте, докато последната се разтвори.
Залейте готовия блат с 1/2 от сиропа и оставете да изстине. След това обърнете обратно, поставете в плитък подходящ съд и сиропирайте с останалия сироп. Покрийте сладкиша с капак и оставете за 12 часа, за да се напои. Може да украсите с резени лимон.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
Коментари към "Мокра" торта