Микс от задушени зеленчуци с риган и червен пипер

Необходими продукти:
- 50 грама брашно
- 1 глава стар лук
- 150 грама целина
- 2 чаени чаши зелен фасул
- 1 корен пащърнак
- по 1 супена лъжица кимион и риган
- 100 милилитра олио
- 1 зелена сладка чушка
- 4 домата
- 3 моркова
- 1 чаена чаша бамя
- 1 супена лъжица червен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете до еднородност маслото и брашното в тиган. Бъркайте непрекъснато на силен огън до получаване на тъмен карамелен цвят. Необходими са около 10 минути.
Нарежете ситно лука, зелената чушка и 3 стръка от целината - на малки кубчета, изсипете ги в тигана и гответе около 5 минути.
Бланширайте доматите, отстранете ципите, месестата част нарежете на кубчета. Обелените моркови, пащърнака и бамята нарежете едро, добавете ги при останалите зеленчуци, налейте 4 чаени чаши вода и сложете подправките.
Намалете температурата на котлона до минимална и задушете под капак микса за около 40 минути.
В ястието трябва да остане малко течност. Може да го сервирате като допълнение към сварен ориз или картофено пюре.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
АЛАЙВ ВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ 50+ таблетки * 30
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
ПОЛИФЕНОЛ ЗОН 22 капсули * 60 DOCTOR NATURE
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Антиоксидантите като метод на лечение
- Сом на фурна със зеленчуци
- Алкална диета
- Как да сварим зеленчуци на пара
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Печено пиле със зеленчуци в тенджера
- Как да приготвяме и съхраняваме прясно изцедени сокове
Коментари към Микс от задушени зеленчуци с риган и червен пипер