Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Микс от задушени зеленчуци с риган и червен пипер

Микс от задушени зеленчуци с риган и червен пипер

Микс от задушени зеленчуци с риган и червен пипер - изображение

Необходими продукти:

  • 50 грама брашно
  • 1 глава стар лук
  • 150 грама целина
  • 2 чаени чаши зелен фасул
  • 1 корен пащърнак
  • по 1 супена лъжица кимион и риган
  • 100 милилитра олио
  • 1 зелена сладка чушка
  • 4 домата
  • 3 моркова
  • 1 чаена чаша бамя
  • 1 супена лъжица червен пипер


Начин на приготвяне:

Смесете до еднородност маслото и брашното в тиган. Бъркайте непрекъснато на силен огън до получаване на тъмен карамелен цвят. Необходими са около 10 минути.

брашно

Нарежете ситно лука, зелената чушка и 3 стръка от целината - на малки кубчета, изсипете ги в тигана и гответе около 5 минути.

Бланширайте доматите, отстранете ципите, месестата част нарежете на кубчета. Обелените моркови, пащърнака и бамята нарежете едро, добавете ги при останалите зеленчуци, налейте 4 чаени чаши вода и сложете подправките.

Задушени зеленчуци с риган

Намалете температурата на котлона до минимална и задушете под капак микса за около 40 минути.

Задушени зеленчуци с риган

В ястието трябва да остане малко течност. Може да го сервирате като допълнение към сварен ориз или картофено пюре.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлДиетиИсторияХранене при...Алт. медицинаБотаникаНовиниЛеченияХрани и ястия