Месно руло от кори за баница с праз
Необходими продукти:
- 500 грама готови кори за баница
- 2 стръка праз
- 400 грама нарязано ситно свинско месо
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 3 разбити яйца
- 100 грама кисело мляко
- 1 супена лъжица брашно
- 30 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
Разстелете корите и ги разделете две по две. Намажете всяка с масло и оставете настрана. Загрейте мазнина и запържете нарязаното месо, праза и подправете със сол, черен пипер и кимион на вкус.
Задушете сместа, охладете и я разпределете във всяка кора. Завийте на рула и ги подредете едно до друго върху последните две кори. Разбийте яйцата с киселото мляко, брашното и залейте.
Навийте на руло, подпъхнете краищата и го сложете в намазана с олио тава. Глазирайте с останалото масло, загрейте фурната на 180 градуса и запечете до готовност. Охладете, разрежете и на вкуса се насладете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: tortelina.blogspot.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко руло в бутер тесто
- Пилешки рулца с гъби в млечен сос с кашкавал
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Свинско руло със спанак и гъби
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Свинско руло с моркови, спанак и сирене
- Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки
Коментари към Месно руло от кори за баница с праз