Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Мерлуза по селски

Мерлуза по селски

Мерлуза по селски - изображение

Необходими продукти:


  • 1 глава лук
  • един морков
  • един мек домат
  • една червена чушка
  • 3 картофа
  • 2-3 котлета мерлуза
  • дафинов лист
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 150 милилитра вода или бульон
  • зехтин, сол и черен пипер
  • 1 чаена лъжичка оцет
  • брашно 1-2 супени лъжици

 

Начин на приготвяне:

 

Час преди готвенето подсолете рибата и я охладете. Нарежете лука, доматите, картофите, морковите и чушката на кръгчета.

мерлуза по селски

Намажете със зехтин съд за печене с капак и подредете зеленчуците като ги редувате. Оваляйте рибата в брашно и я сложете върху чушките.

мерлуза по селски

Подправете със сол, черен и червен пипер. Добавете дафиновия лист, ригана, налейте водата и оцета. Сложете капака, загрейте фурната на 200 градуса и запече рибката за 40 минути.

мерлуза по селски

Охладете, поднесете, гарнирана с подправки по избор и й се насладете.

Бон Апети!

Източник: www.bloglovin.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиДиетиСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлАлтернативна медицинаХранене при...НовиниЛечения