Меден хляб с бял шоколад

Необходими продукти
За тестото:
4 яйца
4 чаени чаши брашно
1,5 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша какао
3 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша кафява захар
1 чаена чаша мед
1 супена лъжица микс от подправки (канела, кардамон, индийско орехче, карамфил)
1 чаена лъжица сода
За плънката:
300 грама разтопен бял шоколад
3 супени лъжици ром (с добро качество)
1 чаена лъжица аромат (ананас)
1/4 чаена чаша течна сметана
За глазурата:
разтопен млечен шоколад
разтопен черен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и маслото. След това прибавете последователно и
оставалите продукти, като содата сложете накрая.
Полученото тесто изпечете в подмазана с масло форма във фурната при температура от
180 градуса за около 20 минути.
Плънката направете, смесвайки изброените за нея съставки. Разбъркайте добре
комбинацията.
Разрежете готовия хляб хоризонтално на две части. Разпределете шоколадовата смес
върху долния блат и затворете с втория.
Покрийте вкусния меден хляб с разтопен черен шоколад, а с белия украсете, изрисувайки
форми, фигури или щрихи по повърхността.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Да разбием заблудите - хляба
- Погача за прощъпулник
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Панцанела - италианска салата от домати и препечен хляб
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Класическа рецепта за чабата
Коментари към Меден хляб с бял шоколад