Меден хляб с бял шоколад
Необходими продукти
За тестото:
4 яйца
4 чаени чаши брашно
1,5 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша какао
3 супени лъжици масло
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша кафява захар
1 чаена чаша мед
1 супена лъжица микс от подправки (канела, кардамон, индийско орехче, карамфил)
1 чаена лъжица сода
За плънката:
300 грама разтопен бял шоколад
3 супени лъжици ром (с добро качество)
1 чаена лъжица аромат (ананас)
1/4 чаена чаша течна сметана
За глазурата:
разтопен млечен шоколад
разтопен черен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта и маслото. След това прибавете последователно и
оставалите продукти, като содата сложете накрая.
Полученото тесто изпечете в подмазана с масло форма във фурната при температура от
180 градуса за около 20 минути.
Плънката направете, смесвайки изброените за нея съставки. Разбъркайте добре
комбинацията.
Разрежете готовия хляб хоризонтално на две части. Разпределете шоколадовата смес
върху долния блат и затворете с втория.
Покрийте вкусния меден хляб с разтопен черен шоколад, а с белия украсете, изрисувайки
форми, фигури или щрихи по повърхността.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Какво се случва в тялото ни, след като откажем хляба
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Меден хляб с бял шоколад