Медено лате с канела
Необходими продукти:
4 чаени лъжици смляно кафе
200 милилитра вода
400 милилитра прясно мляко
2 чаени лъжици мед
0,5 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджерка, сложете канелата и поставете на котлона. Нека се нагрява, докато се появят първите признаци на завиране. Ако допуснете млякото да заври, след това няма да можете да направите хубава пяна от него. Изчакайте мъничко да изстине, прибавете меда и бъркайте до пълното му разтваряне.
За да получите млечна пяна, използвайте обикновена френч преса. Налейте млякото в нея (не повече от половината), след това "задействайте" буталото бързо 15 - 20 пъти нагоре-надолу или докато получите желаната от вас пяна. Сварете кафето в 200 мл вода. Налейте меденото мляко в подходящи чаши и добавете кафето.
Това е всичко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г MT2093
ПРОМОМАТИСЪН КОЛАГЕН ЛАТЕ С АРОМАТ НА КАПУЧИНО 180 г MT3017
ПРОМОКАФЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 2 в 1 * 10 БИГ - АКТИВ
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Отслабване с мед и канела
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Агаве
Коментари към Медено лате с канела