Медено лате с канела
Необходими продукти:
4 чаени лъжици смляно кафе
200 милилитра вода
400 милилитра прясно мляко
2 чаени лъжици мед
0,5 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджерка, сложете канелата и поставете на котлона. Нека се нагрява, докато се появят първите признаци на завиране. Ако допуснете млякото да заври, след това няма да можете да направите хубава пяна от него. Изчакайте мъничко да изстине, прибавете меда и бъркайте до пълното му разтваряне.
За да получите млечна пяна, използвайте обикновена френч преса. Налейте млякото в нея (не повече от половината), след това "задействайте" буталото бързо 15 - 20 пъти нагоре-надолу или докато получите желаната от вас пяна. Сварете кафето в 200 мл вода. Налейте меденото мляко в подходящи чаши и добавете кафето.
Това е всичко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЧАЙ ЛАТЕ 70 г
МАТИСЪН ЛАТЕ С КАКАО, МАКА, ЛУКУМА И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА БИО прах 160 г
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ КУРКУМА С КОКОС И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 175 г
БИО ИНСТАНТНО ЛАТЕ С ЦИКОРИЯ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
МАТИСЪН КОЛАГЕН ЛАТЕ С АРОМАТ НА КАПУЧИНО 180 г
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Агаве
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Манука
Коментари към Медено лате с канела