Медено лате с канела

Необходими продукти:
4 чаени лъжици смляно кафе
200 милилитра вода
400 милилитра прясно мляко
2 чаени лъжици мед
0,5 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджерка, сложете канелата и поставете на котлона. Нека се нагрява, докато се появят първите признаци на завиране. Ако допуснете млякото да заври, след това няма да можете да направите хубава пяна от него. Изчакайте мъничко да изстине, прибавете меда и бъркайте до пълното му разтваряне.
За да получите млечна пяна, използвайте обикновена френч преса. Налейте млякото в нея (не повече от половината), след това "задействайте" буталото бързо 15 - 20 пъти нагоре-надолу или докато получите желаната от вас пяна. Сварете кафето в 200 мл вода. Налейте меденото мляко в подходящи чаши и добавете кафето.
Това е всичко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЧАЙ ЛАТЕ 70 г
МАТИСЪН ЛАТЕ С КАКАО, МАКА, ЛУКУМА И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА БИО прах 160 г
НовМАТИСЪН БИО ЛАТЕ КУРКУМА С КОКОС И ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 175 г
НовБИО ИНСТАНТНО ЛАТЕ С ЦИКОРИЯ, БИЛКИ И ПОДПРАВКИ 200 г DARY NATURY
НовМАТИСЪН КОЛАГЕН ЛАТЕ С АРОМАТ НА КАПУЧИНО 180 г
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Студено мляко с шоколад
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Как да заменим захарта с мед
- Полезни свойства на канелата
- Медът ефективно облекчава кожните изгаряния
- Направете си хидратираща маска за коса от кисело мляко и кокосово масло
- Какво е скир, състав и ползи за организма
Коментари към Медено лате с канела