Медено лате с канела

Необходими продукти:
4 чаени лъжици смляно кафе
200 милилитра вода
400 милилитра прясно мляко
2 чаени лъжици мед
0,5 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджерка, сложете канелата и поставете на котлона. Нека се нагрява, докато се появят първите признаци на завиране. Ако допуснете млякото да заври, след това няма да можете да направите хубава пяна от него. Изчакайте мъничко да изстине, прибавете меда и бъркайте до пълното му разтваряне.
За да получите млечна пяна, използвайте обикновена френч преса. Налейте млякото в нея (не повече от половината), след това "задействайте" буталото бързо 15 - 20 пъти нагоре-надолу или докато получите желаната от вас пяна. Сварете кафето в 200 мл вода. Налейте меденото мляко в подходящи чаши и добавете кафето.
Това е всичко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЧАЙ ЛАТЕ 70 г
ПРОМОМАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г
МАТИСЪН КОЛАГЕН ЛАТЕ С АРОМАТ НА КАПУЧИНО 180 г
ФИТНЕС КАФЕ АНТИОКСИДАНТ мляно 250 гр.
ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
Е ЛЕК РЕСПЕКТ МУС ЗА ТЯЛО 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Черното кафе е свързано с по-нисък риск от смърт
- Заместете сутрешното кафе с тoплa вoдa c мeд
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отслабване с мед и канела
- Пилешко филе с мед и горчица
- ПИЙТЕ ПОНЕ ПО 1 ЧАША КАФЕ ВСЕКИ ДЕН
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
Коментари към Медено лате с канела