Медено лате с канела
Необходими продукти:
4 чаени лъжици смляно кафе
200 милилитра вода
400 милилитра прясно мляко
2 чаени лъжици мед
0,5 чаена лъжица канела
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджерка, сложете канелата и поставете на котлона. Нека се нагрява, докато се появят първите признаци на завиране. Ако допуснете млякото да заври, след това няма да можете да направите хубава пяна от него. Изчакайте мъничко да изстине, прибавете меда и бъркайте до пълното му разтваряне.
За да получите млечна пяна, използвайте обикновена френч преса. Налейте млякото в нея (не повече от половината), след това "задействайте" буталото бързо 15 - 20 пъти нагоре-надолу или докато получите желаната от вас пяна. Сварете кафето в 200 мл вода. Налейте меденото мляко в подходящи чаши и добавете кафето.
Това е всичко.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН БИО ЛАТЕ ОТ ЦВЕКЛО С ДЖИНДЖИФИЛ КАКАО 160 г MT2093
МАТИСЪН КОЛАГЕН ЛАТЕ С АРОМАТ НА КАПУЧИНО 180 г MT3017
КАФЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 2 в 1 * 10 БИГ - АКТИВ
МЕД ОТ ЦВЯТ НА КАФЕЕНО ДЪРВО 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
БИОХЕРБА САПУН С КАФЕ И МЕД 120 г
ФРИЗОЛАК 1 от 0 до 6 месеца 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
Коментари към Медено лате с канела