Медени хлебчета със семена
Необходими продукти за 12 хлебчета:
- 250 грама ръжено брашно
- 200 грама бяло брашно
- 1 супена лъжица фина морска сол
- 2 чаени лъжички суха мая
- 2 чаени лъжички течен мед
- 330 милилитра топла вода
- 2 супени лъжици тиквени семки
- 2 супени лъжици слънчогледово семе
- 1 супена лъжица сусамово семе
- 1 супена лъжица маково семе
Начин на приготвяне:
В купа пресейте брашната, прибавете солта, маята, водата и меда. Замесете меко тесто и го оставете да втаса. Загрейте фурната на 200 градуса и пригответе тава, застлана с лист пергамент. Разделете тестото на 12 равни части и върху набрашнен плот оформете като топчици. Смесете семената и оваляйте хлебчетата в тях. Оставете да удвоят обема си, наредете върху незалепващата хартия и изпечете за 20 минути. След готовност поднесете топли или студени.

Добър апетит!
Източник: www.lesgourmandisesdisa.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовГЕВОЛ SPECIAL БАЛСАМ ЗА КОПРИНЕНО МЕКИ КРАКА 125 мл
АБОКА ГРИНТУС ЗА ВЪЗРАСТНИ сироп 180 г
ПРОМОЦАРСКИ БИЛКИ ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА 250 мл
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР РОЙБОС СЕНС МЕД & ВАНИЛИЯ * 20
АЛВЕО СИЛ капсули * 60 ТИЙМПРО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Отслабване с мед и канела
- Манука
- Пилешко филе с мед и горчица
- Агаве
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
Коментари към Медени хлебчета със семена