Медени питки на тиган
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 7 грама суха мая
- 50 грама масло
- 1 чаена лъжичка течна ванилия
- 2 супени лъжици течен мед
- 2 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
В купа сложете меда, маслото и канелата. Разбийте до получаването на кремообразна смес и добавете брашното, смесено с маята, ванилията, прясното мляко и разбитите яйца.

Разбъркайте до хомогенизиране на продуктите и покрийте сместа с влажна кърпа за час. Загрейте тиган, с помощта на черпак загребете от тестото и изпечете от двете страни до златисто.
Пригответе всички питки по същия начин, подредете в чиния и поднесете със сладко по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodonpaper.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА САПУН С ЙОХИМБЕ И МЕД 120 г
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA НАТУРАЛЕН ШАМПОАН БЯЛ МУСКУС 500 мл
МУСТЕЛА БЕБЕ УСПОКОЯВАЩ ПЕКТОРАЛЕН БАЛСАМ 40 мл
РЕГУЛАТПРО ХИАЛУРОН флакон 20 мл * 20
Безплатна доставка за България!БИО ВЕЛ МЕД капки 10 мл
ХИП КОМБИОТИК 2 БИО МЕТАФОЛИН 800 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Отслабване с мед и канела
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Манука
- Пилешко филе с мед и горчица
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
Коментари към Медени питки на тиган