Медени питки на тиган
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 7 грама суха мая
- 50 грама масло
- 1 чаена лъжичка течна ванилия
- 2 супени лъжици течен мед
- 2 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
В купа сложете меда, маслото и канелата. Разбийте до получаването на кремообразна смес и добавете брашното, смесено с маята, ванилията, прясното мляко и разбитите яйца.

Разбъркайте до хомогенизиране на продуктите и покрийте сместа с влажна кърпа за час. Загрейте тиган, с помощта на черпак загребете от тестото и изпечете от двете страни до златисто.
Пригответе всички питки по същия начин, подредете в чиния и поднесете със сладко по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodonpaper.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЕДЕКС ЕЛАНОСОЛ ПРОТЕКТ БАЛСАМ ЗА УСТНИ SPF15
МУСТЕЛА БЕБЕ УСПОКОЯВАЩ ПЕКТОРАЛЕН БАЛСАМ 40 мл
ЖЕЛЯЗО + МЕД + ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС капсули * 60
ПЮР МЕД ЛУБРИКАНТ С ЖОЖОБА 100 мл
МЕД ОТ ЧИЛИЙСКО САПУНЕНО ДЪРВО 500 г RUDIGER FELDT PRODUCTS
СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО С ПРОПОЛИС, ДЖИНДЖИФИЛ И СУРОВ МЕД 30 мл BEE & YOU
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Отслабване с мед и канела
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Цветни рулца от тортила питки
- Канелени сладки с мед
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Агаве
- Бързи питки без месене
Коментари към Медени питки на тиган