Медени питки на тиган
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 7 грама суха мая
- 50 грама масло
- 1 чаена лъжичка течна ванилия
- 2 супени лъжици течен мед
- 2 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
В купа сложете меда, маслото и канелата. Разбийте до получаването на кремообразна смес и добавете брашното, смесено с маята, ванилията, прясното мляко и разбитите яйца.
Разбъркайте до хомогенизиране на продуктите и покрийте сместа с влажна кърпа за час. Загрейте тиган, с помощта на черпак загребете от тестото и изпечете от двете страни до златисто.
Пригответе всички питки по същия начин, подредете в чиния и поднесете със сладко по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodonpaper.com
Коментари към Медени питки на тиган