Медени питки на тиган

Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 7 грама суха мая
- 50 грама масло
- 1 чаена лъжичка течна ванилия
- 2 супени лъжици течен мед
- 2 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- 1 чаена лъжичка канела
Начин на приготвяне:
В купа сложете меда, маслото и канелата. Разбийте до получаването на кремообразна смес и добавете брашното, смесено с маята, ванилията, прясното мляко и разбитите яйца.
Разбъркайте до хомогенизиране на продуктите и покрийте сместа с влажна кърпа за час. Загрейте тиган, с помощта на черпак загребете от тестото и изпечете от двете страни до златисто.
Пригответе всички питки по същия начин, подредете в чиния и поднесете със сладко по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.foodonpaper.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА 250 мл
ЧАЙ ЛОЙД ФИЛТЪР РОЙБОС СЕНС МЕД & ВАНИЛИЯ * 20
ФЕРОХЕРБ таблeтки * 40
SPEICK САПУН С МЕД И РАСТИТЕЛНО МАСЛО 75 г
АГИВА ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД 330 мл
ФЕМИЛИ МАРИ ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ + ПЧЕЛЕН ЦВЕТЕН МЕД ампули за пиене * 14
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Манука
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Ползите за здравето от прополис
- Медът ефективно облекчава кожните изгаряния
Коментари към Медени питки на тиган