Медени диаманти с лешници
Необходими продукти:
150 г масло на стайна температура
1/3 ч. ч. захар
1 ч. л. канела
1,5 ч. ч. смлени лешници
1 ч. ч. брашно
1 много сладка и добре узряла круша
60 мл мед
Начин на приготвяне:
Обелете, почистете крушата, нарежете я на парчета, смесете я с меда и я сложете да се вари. Получава се сироп от круши и мед. Разбийте маслото със захарта и канелата. Добавете сиропа, брашното, лешниците и разбъркайте. Застелете формата, която ще използвате, с хартия за печене и изсипете тестото. Сложете в загрята до 180 градуса фурна за 50 минути.
Когато са топли, диамантчетата са вкусни, но когато изстинат, стават още по-вкусни :).
Добър апетит!
Коментари към Медени диаманти с лешници