Медени бутчета със смокини, горчица и чесън
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша балсамов оцет
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица листа от пресен градински чай, нарязани на едро
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 4-6 броя пилешки бутчета
- сол и прясно смлян черен пипер
- 8 пресни смокини, разполовени
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете в малка купа оцета, горчицата, 1 супена лъжица зехтин, меда, градинския чай и чесъна. Разбъркайте и заделете настрана.
- Подсушете пилешките бутчета с кухненска хартия и ги подправете от двете страни със сол и черен пипер.
- Загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете пилешките бутчета с кожата надолу в продължение на 6-8 минути.
- Обърнете ги внимателно и разпределете смокините около тях. Ако тиганът не е подходящ за употреба във фурната, ги прехвърлете в тавичка.
- Залейте бутчетата и смокините с балсамовата глазура и ги запечете в продължение на 12-15 минути.
- Поднесете ги топли, богато гарнирани със сос.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
ПРАНАРОМ АРОМАФОРС СПРЕЙ ЗА ГЪРЛО 15 мл
ВИКТОРИЯ 1,2,3 CURLS ЛОСИОН ЗА КЪДРАВА КОСА 150 мл
КОРФ МИА ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 50 мл
РАСТИТЕЛЕН САПУН ФЛОРИНДА СМОКИНЯ 100 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Отслабване с мед и канела
Коментари към Медени бутчета със смокини, горчица и чесън