Медени бутчета със смокини, горчица и чесън

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша балсамов оцет
- 2 супени лъжици дижонска горчица
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица листа от пресен градински чай, нарязани на едро
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 4-6 броя пилешки бутчета
- сол и прясно смлян черен пипер
- 8 пресни смокини, разполовени
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Смесете в малка купа оцета, горчицата, 1 супена лъжица зехтин, меда, градинския чай и чесъна. Разбъркайте и заделете настрана.
- Подсушете пилешките бутчета с кухненска хартия и ги подправете от двете страни със сол и черен пипер.
- Загрейте останалата 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средно силен огън.
- Запържете пилешките бутчета с кожата надолу в продължение на 6-8 минути.
- Обърнете ги внимателно и разпределете смокините около тях. Ако тиганът не е подходящ за употреба във фурната, ги прехвърлете в тавичка.
- Залейте бутчетата и смокините с балсамовата глазура и ги запечете в продължение на 12-15 минути.
- Поднесете ги топли, богато гарнирани със сос.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
СЛИМ ПАМ ЗА МЪЖЕ КОМПЛЕКТ капсули * 30 + ЧАЙ ФИЛТЪР * 30
ОЛИВИА ФЮЖЪН ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ЕКСТРАКТ ОТ СМОКИНЯ 300 мл
ОЛИВИА ФЮЖЪН ДУШ ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ СМОКИНЯ 300 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1, 2, 3 CURLS БАЛСАМ ЗА КЪДРИЦИ С КОКОС 500 мл
САПУН ДАВ РЕСТОРИНГ С АРОМАТ НА СМОКИНЯ 90 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Смокиня – ползи и вреди
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Как да си захванем смокиня от клонче (първи стъпки)
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Как да направим сушени смокини във фурната
- Чесън
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Кактусова смокиня, Бодлива круша
- Отслабване с мед и канела
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
Коментари към Медени бутчета със смокини, горчица и чесън