Маслинова паста с чесън, аншоа и каперси

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша обезкостени черни маслини
- 1 супена лъжица каперси
- 2 филета от аншоа
- 3 скилидки чесън
- 5 листа босилек
- 1 супена лъжица свеж риган, майорана или мащерка
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- зехтин
Начин на приготвяне:
Ако използвате кухненски робот, в купата му сложете маслините, чесъна, каперсите, чесъна, подправките, горчицата и блендирайте, докато се получи паста. Налейте лимоновия сок, без да прекъсвате процеса, добавете зехтин, колкото е необходимо, за да се получи кремообразна консистенция (около 2 супени лъжици). Опитайте и ако има нужда, подправете със сол и пипер.
Ако решите да приготвите пастата в хаванче: нарежете ситно маслините, сложете ги в съда, добавете каперсите, аншоата и чесъна, както и подправките. Счукайте продължително, докато пастата започне да става все по-кремообразна. Добавете горчицата, след това лимоновия сок и полейте с достатъчно зехтин. Подправете със сол и пипер, ако е необходимо.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕНСИОФИТОЛ капсули * 56 ТИЛМАН
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 3 ТЪМНО КАФЯВ
АРИХОЛ ДЖЪМП таблетки * 60
БИОНИКЕ DEFENCE HYDRACTIVE ЗАЩИТЕН ХИДРАТИРАЩ BB КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЦВЯТ MEDIUM SPF 15 40 мл
СТИКС КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 24h АЛПИЙСКИ БИЛКИ 50 мл
НовСУОНСЪН МАСЛИНА ЛИСТ капсули 400 мг * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслина (европейска)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Салата от маслини и лук
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Кашкавалени хапки с орехи и маслини
- Филе от риба с домати и маслини
Коментари към Маслинова паста с чесън, аншоа и каперси