Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Други сосове и подправки Маслинова паста с чесън, аншоа и каперси

Маслинова паста с чесън, аншоа и каперси

Маслинова паста с чесън, аншоа и каперси - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша обезкостени черни маслини
  • 1 супена лъжица каперси
  • 2 филета от аншоа
  • 3 скилидки чесън
  • 5 листа босилек
  • 1 супена лъжица свеж риган, майорана или мащерка
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица
  • 1 чаена лъжица лимонов сок
  • зехтин

 

Начин на приготвяне:

Ако използвате кухненски робот, в купата му сложете маслините, чесъна, каперсите, чесъна, подправките, горчицата и блендирайте, докато се получи паста. Налейте лимоновия сок, без да прекъсвате процеса, добавете зехтин, колкото е необходимо, за да се получи кремообразна консистенция (около 2 супени лъжици). Опитайте и ако има нужда, подправете със сол и пипер.

маслинова паста в хаванче

Ако решите да приготвите пастата в хаванче: нарежете ситно маслините, сложете ги в съда, добавете каперсите, аншоата и чесъна, както и подправките. Счукайте продължително, докато пастата започне да става все по-кремообразна. Добавете горчицата, след това лимоновия сок и полейте с достатъчно зехтин. Подправете със сол и пипер, ако е необходимо.

Маслинови пасти

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: seriouseats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноНовиниБотаникаЛайфстайл