Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Маслини с топено сирене в хлебни орехчета

Маслини с топено сирене в хлебни орехчета

Маслини с топено сирене в хлебни орехчета - изображение

Необходими продукти:

  • 6 филии ръжен хляб (бородински)
  • 3 яйца
  • 3 супени лъжици олио
  • 210 грама топено сирене
  • 3 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици майонеза
  • 36 зелени маслини

 

преса за дребни сладки орехчета (половинки)


Начин на приготвяне:

Настържете едро ръжения хляб, чукнете яйцата при трохите, налейте олиото и направете тесто.

Разпределете го в намазнените клетки на преса за дребни сладки орехчета (разбира се, може да използвате и други формички по избор) и изпечете за 2-3 минути от всяка страна.

Оставете "ореховите черупки" да се охлаждат, а през това време пригответе пълнежа.

Настържете топеното сирене и чесъна, смесете ги и към тях прибавете майонезата.

Напълнете половината от "ореховите черупки" с крема, сложете по една зелена маслина и затворете с останалите половинки.

Получава се изключително вкусно и красиво предястие.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаНовиниБотаникаЛайфстайл