Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Масленки с карамел и шоколад

Масленки с карамел и шоколад

Масленки с карамел и шоколад - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама брашно
  • 125 грама меко масло
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 3 грама ванилия на прах
  • 1 разбито яйце
  • 150 грама меки карамелени бонбони
  • 1-2 супени лъжици течен шоколад
  • 20 милилитра сладкарска сметана


Начин на приготвяне:


Пресейте брашното в купа. Прибавете пудрата захар, ванилията, яйцето и маслото. Пригответе ронливо тесто и го разделете на равни топчици с големина на орех. Направете вдлъбнатини във всички сладки и ги подредете в тава.

В друг метален съд сгорещете сметаната и разтворете бонбоните. Разбъркайте докато сместа се хомогенизира и разпределете във всяка масленка по една чаена лъжичка. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете сладките за 10-12 минути.

Охладете, подредете в чиния и украсете с течния шоколад. За по-прецизен вид, напълнете сладкарска писалка с течния шоколад и декорирайте. Поднесете и се насладете на вкуса!

масленки с карамел и поколад

Да ви е сладко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.chewoutloud.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЕ-тата в хранитеЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХранене при...ВидеоИсторияЛеченияАлт. медицинаДиетиСпортБотаникаПроизводители