Масленки с карамел и шоколад
Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 125 грама меко масло
- 1 чаена чаша пудра захар
- 3 грама ванилия на прах
- 1 разбито яйце
- 150 грама меки карамелени бонбони
- 1-2 супени лъжици течен шоколад
- 20 милилитра сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа. Прибавете пудрата захар, ванилията, яйцето и маслото. Пригответе ронливо тесто и го разделете на равни топчици с големина на орех. Направете вдлъбнатини във всички сладки и ги подредете в тава.
В друг метален съд сгорещете сметаната и разтворете бонбоните. Разбъркайте докато сместа се хомогенизира и разпределете във всяка масленка по една чаена лъжичка. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете сладките за 10-12 минути.
Охладете, подредете в чиния и украсете с течния шоколад. За по-прецизен вид, напълнете сладкарска писалка с течния шоколад и декорирайте. Поднесете и се насладете на вкуса!

Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.chewoutloud.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени сладки с мед
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Масленки с карамел и шоколад