Марципанови бонбони

Необходими продукти:
- 400 грама марципан
- 100 грама пудра захар
- 100 грама смлени орехи
- 20 грама ром
- 10 грама бадемов ликьор
- 400 грама шоколад
- 40 орехови ядки цели (1/2 от ореха)
Начин на приготвяне:
Направете тесто от марципана, пресятата пудра захар, смлените орехи, рома и ликьора. Поръсете пудра захар върху кухненския плот или маса и върху нея разточете тестото с дебелина 1 см. С остър нож изрежете триъгълници (или други фигурки) с размер 3х2 см.
Шоколада начупете на парчета и разтопете на водна баня. След това го охладете, докато се сгъсти почти напълно и отново го затоплете.
Потапяйте бонбоните в шоколада като предварително ги набождате на вилица един по един. Поставете ги на решетка, за да се отцедят малко и докато шоколадът е още мек, сложете цяла ядка орех. Когато глазурата се сгъсти, поставете бонбоните в хладилника, за да се втвърди напълно шоколадът.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ - РОШЕН ЗА ГЪРЛО С НИШАДЪР 126 гр.
БОНБОНИ АЛПИ СЛИМБО ЛАКСАТИВ 60 г
КАРМОЛИС БОНБОНИ С ДЖИНДЖИФИЛ, МЕД И ВИТАМИН C 75 г
ДЖО ЕНД ДЖО НЕВРО СТОП пастили 80 г ПОРТОКАЛ
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
БОНБОНИ АЛПИ С МЕНТОЛ И ЕВКАЛИПТ 90 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Лимонови бонбони с кокос и крема сирене
- Бързи шоколадови бонбони с овесени ядки, мед и кашу
- Бонбони орео с шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Орехови бонбони с тахан и канела
- Бонбони от сушени плодове
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
- Млечни бонбони със сладолед и какао
- Лесен домашен марципан
- Кето бонбони с фъстъчено масло и черен шоколад
Коментари към Марципанови бонбони