Марципанови бонбони
Необходими продукти:
- 400 грама марципан
- 100 грама пудра захар
- 100 грама смлени орехи
- 20 грама ром
- 10 грама бадемов ликьор
- 400 грама шоколад
- 40 орехови ядки цели (1/2 от ореха)
Начин на приготвяне:
Направете тесто от марципана, пресятата пудра захар, смлените орехи, рома и ликьора. Поръсете пудра захар върху кухненския плот или маса и върху нея разточете тестото с дебелина 1 см. С остър нож изрежете триъгълници (или други фигурки) с размер 3х2 см.
Шоколада начупете на парчета и разтопете на водна баня. След това го охладете, докато се сгъсти почти напълно и отново го затоплете.
Потапяйте бонбоните в шоколада като предварително ги набождате на вилица един по един. Поставете ги на решетка, за да се отцедят малко и докато шоколадът е още мек, сложете цяла ядка орех. Когато глазурата се сгъсти, поставете бонбоните в хладилника, за да се втвърди напълно шоколадът.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАНАБИГАЛ ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ С МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА КОНОП (CBD) * 30
БОНБОНИ АЛПИ * 100
БОНБОНИ ЛИКОРИЯ LICORICE 110 гр.
БОНБОНИ ОЛИПС МЕНТОЛ И ЕВКАЛИПТ
БОНБОНИ ГОЛИЯ АКТИВ ПЛЮС БЕЗ ЗАХАР 34 г
КАНАБИГАЛ ИМУНО ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ С КОНОПЕНО МАСЛО (CBD), МЕД И ЕКСТРАКТ ОТ ПРОПОЛИС * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Бонбони орео с шоколад
- Сурови бонбони с цвекло и спанак
- Сладки таралежки
- Пригответе си вкусни бонбони срещу грип, тревожност и безсъние
- Шоколадов сладкиш с бонбони
- Домашни желирани бонбони с портокал и лимон
- Лесен теменужен чийзкейк без печене
- Орехови бонбони с пияни вишни и какао
Коментари към Марципанови бонбони