Мариновани печени гъби със сметанов сос и чесън
Необходими продукти:
250 грама печурки
6 супени лъжици соев сос
2 чаени лъжици сос терияки
1 чаена лъжица сусамово масло
150 грама заквасена сметана
2 скилидки чесън
зелени подправки по избор
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите, отрежете крачетата им, а шапките сложете в подходяща купа. Налейте соевия сос, соса терияки, сусамовото масло и разбъркайте старателно, като преди това продупчете гъбите с помощта на клечка за зъби.
Нарежете ситно обелените скилидки чесън и зелените подправки, и прибавете към сметаната. Разбъркайте.
Направете "купичка" от фолио и в нея изсипете маринованите гъби заедно със соса. Поставете в подходящ и изпечете във фурната за 20 минути при температура от 200 градуса.
Извадете ги в подходящ съд и поднесете със сметановия сос.
Добър апетит!
Снимка: ovkuse.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Гъби портобело
- Зимна припънка, Зимненка
Коментари към Мариновани печени гъби със сметанов сос и чесън