Мариновани гъби с кленов сироп

Мариновайте си сами гъби, които може да добавяте към различни ястия като гарнитура или за да обогатите вкуса им. Маринованите гъби за подходящи за брускети, за плънка, добавка към месо.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 3 супени лъжици бял винен оцет
- 2 супени лъжици лимонов сок
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
- 2 супени лъжици нарязан на дребно пресен копър
- сол и черен пипер на вкус
- 250 грама гъби печурка, тънко нарязани (заедно с пънчето)
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете оцета, зехтина, лимоновия сок, кленовия сироп и всички билки и подправки. Добавете гъбите и разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
Оставете ги да престоят на стайна температура за най-малко 1 час, като от време разклащате купата, за да се обръщат парченцата и маринатата отново да порке гъбите.
Прехвърлете ги в буркан, затворете плътно и съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 3 дена от приготвянето им.
Източник:
goodhousekeeping.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Още идеи
- Горска челядинка
- Сапунка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Кафяво - червена миризливка
- Картофи в гъбен сос
- Полска печурка, Червенушка
- Лазаня с гъби и шунка
- Булка гъба, Булница, Яйченик, Ченушка
Коментари към Мариновани гъби с кленов сироп