Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Лучена баница с маслини и аншоа

Лучена баница с маслини и аншоа

Лучена баница с маслини и аншоа - изображение

Необходими продукти

За плънката:

  • 160 грама филе аншоа от консерва
  • 8 средно големи глави червен лук
  • бялата част на 2 стръка праз
  • 1 супена лъжица оцет
  • 10-15 черни маслини без костилки
  • 4 супени лъжици зехтин
  • черен пипер
  • сол

За тестото:

  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 150 грама топла вода
  • щипка сол

 

Начин на приготвяне:

Направете тестото, смесвайки продуктите за него. Покрийте го с найлоново фолио и оставете да престои един час.

Извадете аншоата от мазнината в консервата и залейте с топла преварена вода за 15-20 минути. След това изплакнете и сложете върху хартия.

Червения лук нарежете на полукръгчета, а праза на кръгчета. Изпържете ги заедно в зехтина, докато омекнат, като пет минути преди да бъдат готови, добавете оцета.

Разточете тестото тънко под формата на правоъгълник, сложете в тава и по повърхността му разпределете лучената плънка. Върху нея подредете аншоата, оформяйки решетка, а в средата на всяко образувало се квадратче сложете по една маслина.

Баницата изпечете във фурната, която предварително сте сгорещили до 200 градуса. Необходими са около 35 минути.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mondaydelights.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки