Лучена баница с маслини и аншоа

Необходими продукти
За плънката:
- 160 грама филе аншоа от консерва
- 8 средно големи глави червен лук
- бялата част на 2 стръка праз
- 1 супена лъжица оцет
- 10-15 черни маслини без костилки
- 4 супени лъжици зехтин
- черен пипер
- сол
За тестото:
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжица суха мая
- 150 грама топла вода
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Направете тестото, смесвайки продуктите за него. Покрийте го с найлоново фолио и оставете да престои един час.
Извадете аншоата от мазнината в консервата и залейте с топла преварена вода за 15-20 минути. След това изплакнете и сложете върху хартия.
Червения лук нарежете на полукръгчета, а праза на кръгчета. Изпържете ги заедно в зехтина, докато омекнат, като пет минути преди да бъдат готови, добавете оцета.
Разточете тестото тънко под формата на правоъгълник, сложете в тава и по повърхността му разпределете лучената плънка. Върху нея подредете аншоата, оформяйки решетка, а в средата на всяко образувало се квадратче сложете по една маслина.
Баницата изпечете във фурната, която предварително сте сгорещили до 200 градуса. Необходими са около 35 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: mondaydelights.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Вита баница с цели вишни и пудра захар
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
Коментари към Лучена баница с маслини и аншоа