Лимонови масленки с пудра захар
Необходими продукти:
160 грама масло
125 грама захар (или пудра захар)
260 грама брашно
корите на 2 лимона
2 супени лъжици лимонов сок
20 грама нишесте (за предпочитане да е царевично)
1/2 чаена лъжица сол
пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта и настърганите лимонови кори. Добавете лимоновия сок и разбъркайте.
Брашното смесете с нишестето и солта, към тях прибавете подсладеното лимоново масло и замесете тесто. Разделете го на две части и увийте всяка в найлоново фолио, оформяйки рула. Приберете ги в хладилника за час (може да оставите и за една нощ).
Когато извадите, нарежете на кръгчета с дебелина около 5-7 милиметра и подредете в тава, чието дъно сте покрили с пергамент. Разполагайте сладките на разстояние от 2-3 сантиметра една от друга.
Изпечете масленките в предварително загрята до 175 градуса фурна за около 10-12 минути.
Оваляйте в пудра захар, докато са още топли.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Как да си захванем лимон от семка
- Отглеждане на лимон
- Как да свалим високата температура с лимон
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Обикновен маслен крем
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Лимонови масленки с пудра захар