Лешникова торта без брашно с шоколадова глазура

Необходими продукти:
200 грама смлени лешници
3 яйца
1 чаена лъжица бакпулвер
80 грама захар на пясък
крем по ваш избор: от разтопен шоколад или от варено кондензирано мляко, разбито с масло
Начин на приготвяне:
Смесете смлените ядки със суровите яйца и бъркайте до получаването на еднородна консистенция. След това прибавете бакпулвера, захарта и разбъркайте още веднъж старателно. Изсипете "тестото" във форма (с вместимост от 1 литър), подмазана с масло и посипана с брашно. Изпечете във фурната до готовност (може да използвате и микровълнова). Готовият десерт намажете обилно с разтопен шоколад или направете крем, разбивайки кондензирано мляко с масло (може и друг крем по ваш избор, разбира се). Поръсете с натрошени лешници.
Може да направите тортата от два блата.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Красиви сватбени торти от целия свят
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Студена хрупкава торта от шоколадова зърнена закуска и печени фъстъци
Коментари към Лешникова торта без брашно с шоколадова глазура