Лешникова торта без брашно с шоколадова глазура
Необходими продукти:
200 грама смлени лешници
3 яйца
1 чаена лъжица бакпулвер
80 грама захар на пясък
крем по ваш избор: от разтопен шоколад или от варено кондензирано мляко, разбито с масло
Начин на приготвяне:
Смесете смлените ядки със суровите яйца и бъркайте до получаването на еднородна консистенция. След това прибавете бакпулвера, захарта и разбъркайте още веднъж старателно. Изсипете "тестото" във форма (с вместимост от 1 литър), подмазана с масло и посипана с брашно. Изпечете във фурната до готовност (може да използвате и микровълнова). Готовият десерт намажете обилно с разтопен шоколад или направете крем, разбивайки кондензирано мляко с масло (може и друг крем по ваш избор, разбира се). Поръсете с натрошени лешници.
Може да направите тортата от два блата.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Как да си направим оригинална декорация за торта с шоколад
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Торта с крем брюле
Коментари към Лешникова торта без брашно с шоколадова глазура