Лесни канелени бисквити

Необходими продукти
- 1 чаена чаша захар
- 1⁄2 чаена чаша краве масло
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица ванилия
- 1 1⁄2 чаена чаша брашно
- 1 1⁄2 чаена лъжица канела
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1⁄4 чаена лъжица сол
- канелена захар
Начин на приготвяне
В голяма купа разбийте захарта и маслото. Добавете яйцето и ванилията и разбъркайте.
В друг съд смесете брашното, канелата, бакпулвера и солта. Добавете ги към сместа с маслото и разбъркайте добре, докато се получи гъсто тесто. Оставете го в хладилник за около 2 часа.
От готовото тесто оформете малки топчици и ги оваляйте в канелена захар, за да се покрият добре. Наредете ги в тава, върху намазнена хартия за печене.
Печете на предварително загрята до 180 градуса фурна, докато придобият златистокафяв цвят. Оставете готовите бисквити да изстинат, преди да поднесете. Да ви е сладко!
Източник: food.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ДИАБЕКАН ФОРТЕ капсули * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОКОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ PUMPKIN PIE NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
ФЕМИЛИ МАРИ ТЕЧЕН ЕКСТРАКТ ОТ ПРОПОЛИС капки 30 мл
АРОМАНДИСЕ ТАЙЛАНДСКА СМЕС - КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНИ МАСЛА И ЧИЛИ 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Отслабване с мед и канела
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелено дърво, Канела
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Полезни свойства на канелата
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Лесни канелени бисквити