Лесна торта с млечен крем

Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша пшенично брашно
200 грама кондензирано мляко
2 яйца
1/2 чаена лъжица бакпулвер
щипка сол
За крема:
260 грама сметана по ваш избор
270 грама варено кондензирано мляко
Начин на приготвяне:
Разбийте кондензираното мляко за блата заедно с охладените яйца. След това прибавете брашното с бакпулвера и щипка сол. Разбийте всичко до получаването на еднородно течно тесто. От него изпечете 5 блата в подходяща форма, температурата на фурната да бъде 180 градуса, а колкото до времето - 5 минути са напълно достатъчни.
Направете крема. За целта смесете сметаната и вареното кондензирано мляко и с помощта на получения крем "залепете" блатовете един върху друг.
Украсата е въпрос на избор - може да поръсите с настърган шоколад, кокосови стърготини или да си приготвите любимата глазура.
Иии... Добър апетит! :)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Торта Мравуняк с кондензирано мляко и орехи
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
- Шоколадов фъч с малини
Коментари към Лесна торта с млечен крем