Леден десерт от желиран пъпеш с кокосови стърготини

Необходими продукти:
- 270 грама пъпеш (почистен от кората и семената)
- 1 супена лъжица захар
- 1 пакетче (около 90 грама) желе на прах с вкус на манго
- 30-40 милилитра вода
- 2 супени лъжици кокосови стърготини
- пресни ментови листенца за украса
Начин на приготвяне:
Пъпеша превърнете в пюре, използвайки блендер.
Добавете захарта и налейте малко вода, ако плодовата каша е прекалено гъста (това зависи от сочността на пъпеша).
Варете около 2 минути, разбърквайки с лъжица междувременно.
След това изключете котлона и изсипете желето, то ще придаде красив оранжев цвят на пюрето. Бъркайте, докато прахът се разтвори. Оставете сместа да се охлади до около 40 градуса.
Когато това стане, разбийте с миксер до образуването на пяна.
Застелете с найлоново фолио подходяща форма (в случая е използвана квадратна с дължина на страната 12 сантиметра).
Поставете във фризера за час и половина-два.
Щом извадите замръзналата плодова маса, отстранете фолиото. Използвайте намазнено острие на нож и нарежете желето на кубчета.
Оваляйте обилно всяко в кокосови стърготини, украсете с ментови листенца и поднесете пъпешовия десерт.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Още по темата:
КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА