Леден десерт от желиран пъпеш с кокосови стърготини
Необходими продукти:
- 270 грама пъпеш (почистен от кората и семената)
- 1 супена лъжица захар
- 1 пакетче (около 90 грама) желе на прах с вкус на манго
- 30-40 милилитра вода
- 2 супени лъжици кокосови стърготини
- пресни ментови листенца за украса
Начин на приготвяне:
Пъпеша превърнете в пюре, използвайки блендер.
Добавете захарта и налейте малко вода, ако плодовата каша е прекалено гъста (това зависи от сочността на пъпеша).
Варете около 2 минути, разбърквайки с лъжица междувременно.
След това изключете котлона и изсипете желето, то ще придаде красив оранжев цвят на пюрето. Бъркайте, докато прахът се разтвори. Оставете сместа да се охлади до около 40 градуса.
Когато това стане, разбийте с миксер до образуването на пяна.
Застелете с найлоново фолио подходяща форма (в случая е използвана квадратна с дължина на страната 12 сантиметра).
Поставете във фризера за час и половина-два.
Щом извадите замръзналата плодова маса, отстранете фолиото. Използвайте намазнено острие на нож и нарежете желето на кубчета.
Оваляйте обилно всяко в кокосови стърготини, украсете с ментови листенца и поднесете пъпешовия десерт.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ДАВИНЕС МОМО ХИДРАТИРАЩ БАЛСАМ ЗА СУХА КОСА 250 мл
ФИОННА VINTAGE КРЕМ ЗА ТЯЛО ПЪПЕШ 330 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА BORDEOUX 100 мл
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ПЪПЕШ
АГИВА КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ FRUIT SALAD ПЪПЕШ, ДИНЯ И МЕД + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Здравословни ползи от семките на пъпеша
- Пречистете бъбреците и черния дроб с чай от семена на пъпеш
- Пъпеш - ползи и противопоказания
- Пъпешът – вкусен и полезен при запек
- Пъпеш
- Как и кога е най-полезно да консумирате пъпеш
- Пъпешово семе срещу бъбречни проблеми и задържане на вода
- Салата от пъпеш и прошуто
- Джин с тоник и пъпеш
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
Коментари към Леден десерт от желиран пъпеш с кокосови стърготини