Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Леден десерт от желиран пъпеш с кокосови стърготини

Леден десерт от желиран пъпеш с кокосови стърготини

Леден десерт от желиран пъпеш с кокосови стърготини - изображение

Необходими продукти:

  • 270 грама пъпеш (почистен от кората и семената)
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 пакетче (около 90 грама) желе на прах с вкус на манго
  • 30-40 милилитра вода
  • 2 супени лъжици кокосови стърготини
  • пресни ментови листенца за украса

 

Начин на приготвяне:

Пъпеша превърнете в пюре, използвайки блендер. 

пъпеш

Добавете захарта и налейте малко вода, ако плодовата каша е прекалено гъста (това зависи от сочността на пъпеша).

Варете около 2 минути, разбърквайки с лъжица междувременно.

захар

След това изключете котлона и изсипете желето, то ще придаде красив оранжев цвят на пюрето. Бъркайте, докато прахът се разтвори. Оставете сместа да се охлади до около 40 градуса.

желе

Когато това стане, разбийте с миксер до образуването на пяна.

пъпеш

Застелете с найлоново фолио подходяща форма (в случая е използвана квадратна с дължина на страната 12 сантиметра).

пъпеш

Поставете във фризера за час и половина-два.

Щом извадите замръзналата плодова маса, отстранете фолиото. Използвайте намазнено острие на нож и нарежете желето на кубчета.

кокос

Оваляйте обилно всяко в кокосови стърготини, украсете с ментови листенца и поднесете пъпешовия десерт.

пъпеш

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиДиетиБотаника