Печен пъпеш с орехи, сусам и карамелен сироп
 
    Необходими продукти:
- 1 неголям пъпеш (канталупа)
- 100 грама захар
- шепа орехови ядки
- 1 супена лъжица сусамови семена
Начин на приготвяне:
Сгорещете грил тиган. В подходящ съд изсипете захарта, налейте 50 милилитра вода и поставете върху котлона. Бъркайте леко до разтапяне на кристалчетата и свалете сиропа от огъня, когато стане златисто-кафяв.
Пъпеша нарежете на дебели парчета, почистете ги от семената и поставете в съда с разреза надолу за 2-3 минути. Щом започне да се зачервява, извадете в чиния, поръсете с орехи и сусамови семена и полейте с карамела.
Плодовият десерт е готово, време е да му се насладите.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsmak.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛАКТЕСА КАРДИО АКТИВ * 20
МАЙ ОРГАНИКА ДУШ ГЕЛ С АРОМАТ НА ПЪПЕШ 200 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА WINTER 80 г + 15 хартиени филтъра
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ПЪПЕШ 30 мл
СЕБОГАРД ОРАЛ саше * 30
ВИТИКС таблетки * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Пъпеш - ползи и противопоказания
- Здравни ползи от семената на пъпеша
- Пречистете бъбреците и черния дроб с чай от семена на пъпеш
- Ванилов крем с пъпеш, сметана и кедрови ядки
- Сладко от пъпеш
- Сладко от пъпеш с банани и лимон
- Пъпешът – вкусен и полезен при запек
- Пъпеш
- Смути от пъпеш с кисело мляко и мед
- Как да разберем дали пъпешът е узрял





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Печен пъпеш с орехи, сусам и карамелен сироп