Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Печен пъпеш с орехи, сусам и карамелен сироп

Печен пъпеш с орехи, сусам и карамелен сироп

Печен пъпеш с орехи, сусам и карамелен сироп - изображение

Необходими продукти:

  • 1 неголям пъпеш (канталупа)
  • 100 грама захар
  • шепа орехови ядки
  • 1 супена лъжица сусамови семена


Начин на приготвяне:

Сгорещете грил тиган. В подходящ съд изсипете захарта, налейте 50 милилитра вода и поставете върху котлона. Бъркайте леко до разтапяне на кристалчетата и свалете сиропа от огъня, когато стане златисто-кафяв.

Пъпеша нарежете на дебели парчета, почистете ги от семената и поставете в съда с разреза надолу за 2-3 минути. Щом започне да се зачервява, извадете в чиния, поръсете с орехи и сусамови семена и полейте с карамела.

Плодовият десерт е готово, време е да му се насладите.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsmak.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаника