Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Личности в кухнята Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи

Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи

от 27 юни 2018г.
Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Днес ви представяме Велина - кулинарният блогър, стоящ зад Vili's time. Ако се стремите да се храните здравословно и търсите различни алтернативи, с които да зарадвате семейството си с полезни храни, то сигурно сте влизали поне веднъж в блога на Вили. Пълен с разнообразни и вкусни нисковъглехидратни рецепти, той е един от най-популярните блогове за този тип хранене. Вижте какво научихме от основателя на Vili's time.

1. Разкажете повече за себе си, кой стои зад Vili's time, с какво се занимавате?

Зад Vili’s time сме аз, Велина, и моят верен другар Любомир. Той е с мен от самото начало. Няма да забравя колко ентусиазирано му обяснявах преди 3 години как си мечтая за собствен сайт, в който да публикувам интересни салати (тогава обожавах да експериментирам на тази тема), а той го взе на сериозно и за следващия рожден ден ми подари домейна и така започна всичко… Той е моят маркетинг мастър.

сладкиш

2. Кога се появи страстта ви към готвенето?

Ооо, тази страст към готвенето е от самото ми раждане и знам, че е подарък от моята любима баба Нанка (и сега ми се пълнят очите и не мога да повярвам, че повече няма да я видя и да я прегърна…) Всички обожаваха манджите й, дори редовно я канеха да готви по сватби и събирания с много хора. За мен да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи. А ако човек има смелостта да се занимава с това, което му е на сърце - той е истински щастливец :)

3. Блогът ви е ориентиран към нисковъглехидратното хранене. Каква беше причината да изберете точно него за вашия блог?

Да, точно така, много голям процент от рецептите в блога са ориентирани към нисковъглехидратното хранене и всичко това стана съвсем естествено, защото това реално е храната на нашата трапеза.

4. Нисковъглехидратното хранене е голям хит в момента. По ваши наблюдения, има ли много хора, които се хранят по такъв начин?

Да, определено забелязвам голям интерес към този начин на хранене, но виждам и друго, че най-често с това се цели единствено отслабване, а идеята за подобряване на здравословно състояние на тялото и духа - бледнее. Добре е да правим осъзнати и информирани избори, това се отнася и за храната, а за мен тя е удоволствие и лекарство. ВМ-НВ (високомазнинно - нисковъглехидратно) може да бъде един много гъвкав режим, в който сами да преценим, след като натрупаме известен опит, разбира се, какъв процент въглехидрати, протеини и мазнини са оптимални за нас. Така че, освен да изглеждаме добре, да бъдем и в хармония със себе си, а оттам и с всички останали. И в допълнение искам да споделя, че напоследък прекалено много се залита в различни крайности и някак на храната започна да се гледа като на нещо много модерно. А това всъщност е най-естествения дар, за който по-скоро трябва ежедневно да благодарим. Част от нас в момента тънем в охолство, а в същото време много хора умират от глад и никой не ни е обещал, че това няма да се случи един ден и с нас!

страница от книгата


5. Скоро сте издали първата си книга с рецепти. Какво могат да открият хората в “Нисковъглехидратни рецепти за душата”?

А, това с книгата е едно събитие, което още не мога да повярвам, че е факт, много съм щастлива. Идеята се зароди някак естествено, хората сами я пожелаха, много често започнаха да ми пишат и да ме питат кога ще могат да се порадват на рецептите, но събрани в книга. А ние двамата с редовните искри в очите, само това и чакахме. Всичките ни планове се случиха доста по-трудно и късно от нашите очаквания, но накрая всичко дойде на мястото си.

Самите ние вкъщи се храним ВМ-НВ , а и в момента определено има голям интерес към този режим, затова реших да подбера кулинарни идеи от сайта си точно от категория нисковъглехидратни. За първата ми книга се спрях на 59 рецепти, които разделих на закуски, предястия, основни и десерти, като вече печатаме втори тираж. За името не съм се колебала изобщо, добрата храна винаги стига и до душата :)

страница от книгата


6. Каква е тайната за перфектно приготвено ястие? Добри теоретични знания или талант?

Предполагам, че теорията е страхотна основа, все пак почти всички професионални готвачи са минали преди това през образователната система. Но имаш ли го таланта вътре в себе си и смелостта да го развиеш, мисля, че нищо не може да те спре! Наричам го дарба, която пък предопределя донякъде нашия път :)

Автор: Данна Панджарова
Снимки: Личен архив

Още по темата:
  • Изтънчени японски десерти, които е престъпно да изядеш - 2 част Изтънчени японски десерти, които е престъпно да изядеш - 2 част
  • Невероятни кулинарни шедьоври Невероятни кулинарни шедьоври
  • Кулинарен хороскоп - ЛЪВ Кулинарен хороскоп - ЛЪВ
  • Зарешк, шафран и бадемово мляко - вкусове, познати от 1662 година до днес Зарешк, шафран и бадемово мляко - вкусове, познати от 1662 година до днес
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОРИЗОВО НИШЕСТЕ 100 г ЗДРАВНИЦА
5.60лв.

ОРИЗОВО НИШЕСТЕ 100 г ЗДРАВНИЦА

ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
4.50лв.

ВИНОЦЕТИ БЯЛ ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл

ВКУСЪТ НА БЪЛГАРИЯ - ИВАН ЗВЕЗДЕВ - СИЕЛА
33.00лв.

ВКУСЪТ НА БЪЛГАРИЯ - ИВАН ЗВЕЗДЕВ - СИЕЛА

ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл
4.50лв.

ВИНОЦЕТИ ЧЕРВЕН ВИНЕН ОЦЕТ 250 мл

НЕБЕТ ШЕКЕР 100 г
2.50лв.

НЕБЕТ ШЕКЕР 100 г

СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
34.95лв.

СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС

Коментари към Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи
    www.framar.bg 
    на 23 May 2025 в 09:55
    Коментирайте "Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Личности в кухнята
  • Ягодово дърво, Арбутус, Кумарка
  • Лапад, Обикновен лапад, Лопуш
  • Скоруша
  • Явор, Обикновен явор
  • Домат
  • Турта, Тагерис, Тагетес
  • Маслина (европейска)
  • Петльов гребен
  • Кактусова смокиня, Бодлива круша
  • Сладък картоф
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Дали това е базоцелуларен карцином - снимка

преди 108 дни, 5 часа и 59 мин.

Фъри, квадробери и териантропи - що за лудост е това?

преди 241 дни, 14 часа и 10 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 6 дни, 21 часа и 59 мин.

Какво представлява прозяването

преди 11 дни, 12 часа и 59 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 11 дни, 13 часа и 11 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 11 дни, 13 часа и 18 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АКСИВЕН МУЛТИВИТАМИНИ С ПРОБИОТИЦИ И ЖЕНШЕН таблетки * 60

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 3.5 ИНТИМЕН ГЕЛ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА И НЕТОЛЕРАНТНА КОЖА 500 мл

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ С pH 7.0 ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА И НЕТОЛЕРАНТНА КОЖА 500 мл

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ С pH 7.0 ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА И НЕТОЛЕРАНТНА КОЖА 250 мл

ДЕКСКОМ УАН+ АПЛИКАТОР + СЕНЗОР ЗА МОНИТОРИНГ НА ГЛЮКОЗАТА

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНАЛАБС АНДРОГРАФИС МАГНАВИР капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 11:00:49

ВИТАМИН B6 капки 30 мл ОМЕГА ВИТА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:58:27

НЕРВОХИЛ Н таблетки * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:56:11

ДАЛАЦИН C твърди капсули 300 мг * 16 PFIZER

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:55:06

ТАЗЕКТАН капсули 500 мг * 15 МОНТАВИТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 22 май 2025г. в 10:54:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival