Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Личности в кухнята Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи

Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи

Кулинарният блогър Вили: да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи - изображение

Днес ви представяме Велина - кулинарният блогър, стоящ зад Vili's time. Ако се стремите да се храните здравословно и търсите различни алтернативи, с които да зарадвате семейството си с полезни храни, то сигурно сте влизали поне веднъж в блога на Вили. Пълен с разнообразни и вкусни нисковъглехидратни рецепти, той е един от най-популярните блогове за този тип хранене. Вижте какво научихме от основателя на Vili's time.

1. Разкажете повече за себе си, кой стои зад Vili's time, с какво се занимавате?

Зад Vili’s time сме аз, Велина, и моят верен другар Любомир. Той е с мен от самото начало. Няма да забравя колко ентусиазирано му обяснявах преди 3 години как си мечтая за собствен сайт, в който да публикувам интересни салати (тогава обожавах да експериментирам на тази тема), а той го взе на сериозно и за следващия рожден ден ми подари домейна и така започна всичко… Той е моят маркетинг мастър.

сладкиш

2. Кога се появи страстта ви към готвенето?

Ооо, тази страст към готвенето е от самото ми раждане и знам, че е подарък от моята любима баба Нанка (и сега ми се пълнят очите и не мога да повярвам, че повече няма да я видя и да я прегърна…) Всички обожаваха манджите й, дори редовно я канеха да готви по сватби и събирания с много хора. За мен да можеш да готвиш вкусно е дарба, това не се учи. А ако човек има смелостта да се занимава с това, което му е на сърце - той е истински щастливец :)

3. Блогът ви е ориентиран към нисковъглехидратното хранене. Каква беше причината да изберете точно него за вашия блог?

Да, точно така, много голям процент от рецептите в блога са ориентирани към нисковъглехидратното хранене и всичко това стана съвсем естествено, защото това реално е храната на нашата трапеза.

4. Нисковъглехидратното хранене е голям хит в момента. По ваши наблюдения, има ли много хора, които се хранят по такъв начин?

Да, определено забелязвам голям интерес към този начин на хранене, но виждам и друго, че най-често с това се цели единствено отслабване, а идеята за подобряване на здравословно състояние на тялото и духа - бледнее. Добре е да правим осъзнати и информирани избори, това се отнася и за храната, а за мен тя е удоволствие и лекарство. ВМ-НВ (високомазнинно - нисковъглехидратно) може да бъде един много гъвкав режим, в който сами да преценим, след като натрупаме известен опит, разбира се, какъв процент въглехидрати, протеини и мазнини са оптимални за нас. Така че, освен да изглеждаме добре, да бъдем и в хармония със себе си, а оттам и с всички останали. И в допълнение искам да споделя, че напоследък прекалено много се залита в различни крайности и някак на храната започна да се гледа като на нещо много модерно. А това всъщност е най-естествения дар, за който по-скоро трябва ежедневно да благодарим. Част от нас в момента тънем в охолство, а в същото време много хора умират от глад и никой не ни е обещал, че това няма да се случи един ден и с нас!

страница от книгата


5. Скоро сте издали първата си книга с рецепти. Какво могат да открият хората в “Нисковъглехидратни рецепти за душата”?

А, това с книгата е едно събитие, което още не мога да повярвам, че е факт, много съм щастлива. Идеята се зароди някак естествено, хората сами я пожелаха, много често започнаха да ми пишат и да ме питат кога ще могат да се порадват на рецептите, но събрани в книга. А ние двамата с редовните искри в очите, само това и чакахме. Всичките ни планове се случиха доста по-трудно и късно от нашите очаквания, но накрая всичко дойде на мястото си.

Самите ние вкъщи се храним ВМ-НВ , а и в момента определено има голям интерес към този режим, затова реших да подбера кулинарни идеи от сайта си точно от категория нисковъглехидратни. За първата ми книга се спрях на 59 рецепти, които разделих на закуски, предястия, основни и десерти, като вече печатаме втори тираж. За името не съм се колебала изобщо, добрата храна винаги стига и до душата :)

страница от книгата


6. Каква е тайната за перфектно приготвено ястие? Добри теоретични знания или талант?

Предполагам, че теорията е страхотна основа, все пак почти всички професионални готвачи са минали преди това през образователната система. Но имаш ли го таланта вътре в себе си и смелостта да го развиеш, мисля, че нищо не може да те спре! Наричам го дарба, която пък предопределя донякъде нашия път :)

Автор: Данна Панджарова
Снимки: Личен архив

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниБотаника