Кулинарен хороскоп - СКОРПИОН
Въпреки че стихията на Скорпиона е Водата, предвид своята страст и сила, този знак е много близък до огнените. Скорпионите са дълбока и силна вода, спокойна в тихо време и неукротимо опасна в буря. Както всички водни знаци, този също се характеризира с много инертни навици по отношение на храната, които се натрупват в детството и се запазват през целия им живот. На тези хора са им необходими много време и усилия, за да променят менюто си, ако се налага по някакви обстоятелства. Това до голяма степен се дължи на родителите им: ако в семейството храненето е било балансирано и разнообразно, детето Скорпион винаги ще следва принципите на здравословното хранене; ако родителите не са му отделяли достатъчно внимание, то ще продължи да се храни с полуфабрикати и фаст фууд.
Обикновено Скорпионите приготвят лесни основни ястия: печени картофи с месо, обикновена супа или лесна обичайна тортичка. До усвояване на кулинарни тънкости не се стига при представителите на този знак, но не защото са лоши готвачи или защото не обичат да си похапват, а защото не разбират смисъла и нуждата от нови рецепти при наличието на стари и изпробвани ястия. Никога няма да им омръзнат традиционните блюда от детството и дори малки промени на позната рецепта (например, добавянето на някоя нова подправка) предизвиква възмущение у консервативните Скорпиони. Те са склонни да експериментират само с абсолютно нови и непознати продукти. Изцяло могат да усвоят начина на приготвяне на ризото или тайска супа, но това могат да направят само по някакъв специален повод или за да впечатлят гостите си. За себе си предпочитат проверените рецепти от детството. Когато гостуват или са на почивка, Скорпионите с удоволствие пробват нови храни, но вероятността те да станат част от ежедневното им меню е изключително малка. Затова, ако представител на знака поиска рецепта за ваш специалитет - гордейте се, вие готвите страхотно.
В интерес на истината, да се угоди на Скорпиона е много лесно. За тази цел не трябва да отделяте много време за приготвянето на сложни ястия. Достатъчно е да покажете, че сте вложили любов. Друг начин да го впечатлите са вкусовите съчетания: солено и сладко, пикантно и сладко, месо и плодове. В този случай внимавайте да не посегнете върху свещена за него рецепта.
Благодарение на консерватизма си, Скорпионите нямат особени проблеми с храносмилането, но може да имат такива с килограмите, поради неумереност или непредпазливост относно храните и количеството им. Родените под този знак са склонни към преяждане и при вида на вкусни ястия не могат да се контролират. Някои жени Скорпиони не приготвят домашна торта например, защото е невъзможно да изядат само парче от нея и другото да остане за следващия ден.
Кулинарният консерватизъм на хората, подвластни на този воден знак, може да им изиграе лоша шега. Те са свикнали да не се ограничават от сладките храни или от месните деликатеси, но качеството на продуктите се променя с годините. Освен това, младият организъм е усвоявал всичко без остатък, но вече в по-зряла възраст трябва да му се обърне повече внимание. Положението става по-сложно, защото много от представителите на знака не усещат вкусовите нюанси и ако съставът и вкусът на продуктите се променя постепенно, те изобщо няма да усетят разликата. Може да ги убедите във вредата от любимите им храни, само показвайки им нарастващия списък със съставки.
За Скорпионите изобщо не е важно чуждото мнение, затова е малко вероятно да приготвят ястие по нечия рецепта или да се доверят на измислени от някого диети. До кулинарните книги те могат да се допитат, само за да разберат как се готвят непознати продукти от традиционните кухни по света или точното количество продукти за направата на някакви печива.
Що се отнася до диетите, Скорпионите не търсят лесни начини за отслабване като динена диета, например. Те се отнасят изключително сериозно към проблема: изучават свойствата на продуктите, пресмятат калориите и се стараят да увеличат количеството нискокалорични храни в менюто си. За радост, много обичат плодове, зеленчуци, горски плодове, ядки и други дарове на природата.
Към вегетарианството, веганството и суровоядството Скорпионите не може да се каже, че се отнасят негативно, а по-скоро - равнодушно. Те не мислят, че хранителните продукти с животински произход са вредни. Ако преминат на растителна храна, това ще е по религиозни или етнически причини.
Ако сте поканени да гостувате на представител от тази зодия, не очаквайте велики кулинарни постижения, а обикновена домашна храна, но в големи количества или всичко с най-добро качество от близкия магазин. За Скорпионите е по-важна добрата компания, затова те ще отделят повече внимание на контакта с гостите, отколкото на храната. Трапезата е просто повод за приятелско събиране, а алкохолът - негов лакмус.
Впрочем, Скорпионът трябва да стои далеч от силните напитки. Неумерената употреба на алкохол може да му донесе много по-големи проблеми, отколкото на другите представители на зодиака. Предпочита наситените и ароматни вкусове: сухи червени вина, ликьори и др. На Скорпионите горещо се препоръчва да не смесват различни алкохолни напитки и да избягват коктейлите. След злоупотреба със спиртни питиета, за по-бързо възстановяване ще им помогнат прясносварени чайове (черен или зелен).
Снимка: god2018.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Описание и лечение на ужилване от скорпион, направено от Авицена в „Канон по медицина”
- Съвместимост между зодиите – Рак + Водолей
- Любовна съвместимост между зодиакалните знаци
- Правилата на успешната заблуда - 13 ключови умения
- Кулинарен хороскоп - ОВЕН
- Кулинарен хороскоп - СТРЕЛЕЦ
- Кулинарен хороскоп - РАК
- Кулинарен хороскоп - ЛЪВ
- Кулинарен хороскоп - ДЕВА
- Кулинарен хороскоп - РИБИ
Коментари към Кулинарен хороскоп - СКОРПИОН