Крем супа от сьомга
Необходими продукти:
500 грама филе от сьомга
1 глава лук
4 стръка праз лук
1 с.л. зехтин
2 картофа
2 чаши рибен бульон
3 чаши вода
2/3 чаша сметана с масленост 33%
дафинов лист, сол, млян черен пипер, лимонов сок - на вкус
пресен магданоз - на вкус
Начин на приготвяне:
Затоплете зехтина в недълбока тенджера, добавете ситно нарязаните праз и кромид и ги пържете, докато не станат прозрачни (2-3 мин.). Сложете в тенджерата нарязаните на кубчета картофи, рибния бульон, сол, подправки. Оставете бульонът да кипне, намалете огъня и варете, докато картофите не станат готови (25-30 минути). След това оставете супата да изстине, отлейте бульона в отделен съд, а зеленчуците пасирайте. Прибавете пюрето към бульона и затоплете на слаб огън.
Нарежете филето на парченца, посолете ги и ги поръсете с черния пипер, прибавете към супата. Варете, докато рибата не бъде готова като разбърквате непрекъснато. Накрая подправете със сметана, по желание може и с лимонов сок.
Преди да сервирате, може да украсите с пресен магданоз.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Ориз със сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Бистра супа с морски дарове
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
Коментари към Крем супа от сьомга