Крем кафе с бял шоколад
Необходими продукти:
150 милилитра сметана за разбиване
2 чаени лъжици разтворимо кафе
1 чаена лъжица захар
1 жълтък
75 грама бял шоколад
Начин на приготвяне:
Затоплете половината от сметаната на среден огън, без да допускате да заври. Начупете шоколада, жълтъка разбийте заедно със захарта и кафето. Най-добре използвайте кафе на прах, а ако е гранулирано, първо разтворете в 1 чаена лъжица гореща вода, охладете и тогава прибавете към жълтъка.
Смесете жълтъка със сметаната и поставете на слаб огън, докато консистенцията се сгъсти. Сложете шоколада. Може да свалите от котлона и бъркайте до разтварянето му.
Останалата сметана разбийте до състояние "твърди върхове". Добавете на части към охладения крем. Сместа може да се получи леко течна, но когато се прибере в хладилника, ще се сгъсти.
Разпределете десерта в подходящи купички или чашки и поставете в хладилника за около 5 часа или за една нощ.
Преди да поднесете, поръсете с настърган шоколад и бита сметана.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Бейлис шоколадов мус
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Баварски крем с бял шоколад
- Веган шоколадов мус с кокосово мляко
- Шоколадов мус с чили
- Експресен млечен шоколадов мус
Коментари към Крем кафе с бял шоколад