Крем за еклери с масло и яйца
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжица ванилова захар
1,5 чаени чаши прясно мляко
2 чаени лъжици разтопено масло
2 чаени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Смесете в тенджера брашното и яйцата, разбъркайте, не трябва да се остават бучки.
В отделен съд налейте млякото, прибавете захарта и поставете на котлона. Нека сместа заври при непрекъснато бъркане, след което прибавете към брашното, вливайки на тънка струя и бъркайки енергично с лопатка.
Получения крем поставете на тих огън, докато се сгъсти като отново бъркате непрекъснато. Важно е да не допускате да заври.
Когато свалите от котлона, прибавете ваниловата захар и маслото. Разбъркайте хубаво и веднага охладете, слагайки го в съд с лед или със студена вода.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ябълков сладкиш с грис
- Домашен маршмелоу крем
- Портокалово реване с грис
- Ябълков кекс с канела и орехи
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Еклери с кондензирано мляко
- Маслен крем с орехи и прясно мляко
- Десерт от извара и грис със стафиди
Коментари към Крем за еклери с масло и яйца