Крем за еклери с масло и яйца

Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжица ванилова захар
1,5 чаени чаши прясно мляко
2 чаени лъжици разтопено масло
2 чаени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Смесете в тенджера брашното и яйцата, разбъркайте, не трябва да се остават бучки.
В отделен съд налейте млякото, прибавете захарта и поставете на котлона. Нека сместа заври при непрекъснато бъркане, след което прибавете към брашното, вливайки на тънка струя и бъркайки енергично с лопатка.
Получения крем поставете на тих огън, докато се сгъсти като отново бъркате непрекъснато. Важно е да не допускате да заври.
Когато свалите от котлона, прибавете ваниловата захар и маслото. Разбъркайте хубаво и веднага охладете, слагайки го в съд с лед или със студена вода.
Коментари към Крем за еклери с масло и яйца