Крем за еклери с масло и яйца
Необходими продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжица ванилова захар
1,5 чаени чаши прясно мляко
2 чаени лъжици разтопено масло
2 чаени лъжици брашно
Начин на приготвяне:
Смесете в тенджера брашното и яйцата, разбъркайте, не трябва да се остават бучки.
В отделен съд налейте млякото, прибавете захарта и поставете на котлона. Нека сместа заври при непрекъснато бъркане, след което прибавете към брашното, вливайки на тънка струя и бъркайки енергично с лопатка.
Получения крем поставете на тих огън, докато се сгъсти като отново бъркате непрекъснато. Важно е да не допускате да заври.
Когато свалите от котлона, прибавете ваниловата захар и маслото. Разбъркайте хубаво и веднага охладете, слагайки го в съд с лед или със студена вода.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС БАДЕМОВ КРЕМ 300 гр.
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ 1 кг
ОЛ НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕН КРЕМ С ХИМАЛАЙСКА СОЛ 1 кг
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
- Портокалово реване с грис
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- 20 японски желирани десерти
- Домашен маршмелоу крем
- Шоколадово руло с маслен крем
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Крем за еклери с масло и яйца