Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Кошнички с пекан и бърбън

Кошнички с пекан и бърбън

Кошнички с пекан и бърбън - изображение

Необходими продукти:

за кошничките:

  • 2 супени лъжици олио от канола
  • 2 супени лъжици меко масло
  • 1 супена лъжица пудра захар
  • 1 чаена лъжица нискомаслено кисело мляко
  • 30 грама крема сирене
  • 1/3 чаена чаша смлени орехи пекан
  • 1 чаена чаша пълнозърнесто ръжено брашно
  • 1/4 чаена лъжица сол

за пълнежа:

  • 1/3 чаена чаша кафява захар
  • 1/3 чаена чаша кленов сироп
  • 2 супени лъжици бърбън или уиски
  • 2 големи яйца
  • 1 супена лъжица разтопено масло
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 2/3 чаена чаша натрошен пекан
  • 30 грама черен шоколад, натрошен

Начин на приготвяне:

Напръскайте форма за мъфини с 24 гнезда със спрей за готвене. Може да използвате и класически малки форми за кошнички. Поръсете ги с малко брашно.

Разбийте с миксер маслото, олиото, пудра захарта, млякото и крема сиренето, докато се комбинират добре съставките.

Смесете пекана, брашното и солта и ги добавете към течните съставки. Омесете тесто и го разделете на 24 малки топчици.

Във всяка чашка от формата на мъфини сложете по 1 топка и притиснете по дъното и стените, за да се получи кошничка.

Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 5 минути. Оставете кошничките да се охалят 10 минути.

Пригответе пълнежа: смесете кафявата захар, кленовия сироп, бърбъна, яйцата, и 1 лъжица масло и 1/4 чаена лъжица сол в голяма купа.

Добавете натрошения пекан. От сместа сложете по 1 лъжица във всяка кошничка и върнете във фурната за 18 минути, докато пълнежа се надуе и покафенее. Оставете кошничките да се охладят 20 минути.

Разтопете шоколада и направете мрежа от него върху кошничките.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиБотаника