Начало Хранене Рецепти Консерви Зеленчуци Консервиран карфиол с домати и чесън

Консервиран карфиол с домати и чесън

Консервиран карфиол с домати и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма карфиол (цветно зеле)
  • 2 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици олио
  • 2 супени лъжици оцет 9%
  • 1,5 килограма домати
  • 4 скилидки чесън
  • 1 чушка (сладка)
  • шепа магданоз
  • 1 супена лъжица сол за доматения сос
  • 3 литра вода
  • 1 чаена лъжица сол за бланширане

 

Начин на приготвяне:

Разделете карфиола на розички.

карфиол

Ако прецените, разрежете на по-малки части.

карфиол

Сложете ги за 5 минути във вряща подсолена вода, след което отцедете течността (използвайте гевгир).

Подгответе продуктите за направата на доматения сос.

домати

Обелете скилидките чесън, сладката чушка почистете от семената и я разрежете на няколко части.

Отстранете ципата на доматите (изберете добре узрели месести сортове, за да се получи по-гъст и наситен сос), разрежете на 2-4 части и сложете в съда на блендер.

чушка

Добавете парченцата чушка, чесъна, смелете и прехвърлете сместа в тенджера. Налейте олиото, подправете със солта и захарта.

Поставете съда върху котлона и нека кипне. Тогава намалете температурата до минимална, добавете бланширания карфиол и магданоза при доматите.

карфиол

Варете зеленчуците в продължение на 10 минути, но не повече, защото карфиолът ще се развари и ще се превърне в каша (поради същата причина бъдете внимателни, когато разбърквате продуктите).

В края на приготвянето налейте оцета и свалете съда от огъня.

карфиол

Докато сместа е гореща, разпределете я в стерилизирани буркани и затворете веднага.

Обърнете с капаците надолу, увийте в одеяло или друго подходящо покритие.

Щом консервите се охладят, приберете на тъмно и студено място. Така може да съхранявате до половин година.

карфиол

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитно