Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк

Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк

от 13 дек 2013г.
Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 супена лъжица суха мая

3/4 чаена чаша топла вода

800 грама пшенично брашно

1/2 чаена лъжица сол

1/4 чаена чаша растително олио

3/4 чаена чаша топло червено вино

6 супени лъжици нарязани орехи

3 супени лъжици кедрови ядки

6 супени лъжици стафиди без семки

2 супени лъжици нарязани шамфъстъци

1/2 чаена лъжица канела

1/4 чаена лъжица настъргано индийско орехче

настъргана кора на 1 портокал

4 супени лъжици портокалов сок

4 супени лъжици захар на пясък

4 супени лъжици коняк

2 супени лъжици прясно мляко

2 супени лъжици сусам

1 обелен цял орех

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в половината от топлата вода и оставете за 30 минути. Пресейте брашното директно върху кухненския плот (или маса), образувайки куп, в центъра на който направете вдлъбнатина. Изсипете в нея маята, оставащата вода, 3 супени лъжици олио, виното, солта и замесете тесто. Оформете го като топка, покрийте с кърпа и оставете да 1 - 2 часа. Орехите и кедровите ядки изпечете в сух тиган до получаването на златист цвят. В отделна купа смесете стафидите, шамфъстъците, ядките, канелата, индийското орехче, портокаловите кора и сок, захарта и коняка. Месете добре втасалото тесто, към него прибавете съдържанието на купата, разбъркайте, покрийте отново с кърпа и оставете така за 30 минути.

Подмажете формата за печене с олио и в нея сложете тестото, заравнявайки повърхността, но преди това заделете малка част от него. Тя ще ви трябва за направата на кръст, който разположете върху тестото в тавата, а в средата сложете целия обелен орех. Намажете хляба с прясното мляко (използвайте четка), поръсете със сусам, покрийте с кърпа и изчакайте половин час.

Загрейте фурната до 230 градуса и сложете питката за 10 минути да се пече. След това намалете температурата до 200 градуса и нека печенето продължи до готовност (още около 25 - 30 минути). Ако видите, че повърхността ще прегори, покрийте с фолио.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Домашни коледни кексчета /cupcakes/ Домашни коледни кексчета /cupcakes/
  • Коледен кекс със захаросани плодове и ядки Коледен кекс със захаросани плодове и ядки
  • Коледни бисквити с бонбони Коледни бисквити с бонбони
  • Рецепти за коледен щолен Рецепти за коледен щолен
0.0/5 0 оценки

Коментари към Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк
    www.framar.bg 
    на 19 May 2025 в 08:54
    Коментирайте "Коледен хляб със стафиди, ядки, сусам и коняк"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Коледен кекс със захаросани плодове и ядки
  • Рецепти за коледен щолен
  • Коледни бисквити с бонбони
  • Домашни коледни кексчета /cupcakes/
  • Коледен сладкиш с плодове и ядки
  • Коледно-новогодишни идеи за оформяне на ястията
  • Шоколадов коледен хляб със захаросани плодове и ядки
  • Празничен кекс за Коледа
  • Коледно пънче с гъбки от целувки
  • Кокосов коледен десерт с орехи и кайсиево сладко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 1977 дни, 22 часа и 5 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2062 дни, 17 часа и 8 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 2 дни, 20 часа и 59 мин.

Какво представлява прозяването

преди 7 дни, 11 часа и 59 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 7 дни, 12 часа и 10 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 7 дни, 12 часа и 17 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДЖОНСЪН АДЪЛТ ДУШ ГЕЛ БАДЕМОВО МАСЛО И ЖАСМИН 750мл.

ДЖОНСЪН АДЪЛТ ДУШ ГЕЛ ЙОГУРТ,ПРАСКОВА И КОКОС 750мл.

ДЖОНСЪН АДЪЛТ ДУШ ГЕЛ БАДЕМОВО МАСЛО И КАРИТЕ 400мл.

ДЖОНСЪН АДЪЛТ ДУШ ГЕЛ ЙОГУРТ,ОВЕС И МЕД 400мл.

ДЖОНСЪН АДЪЛТ ДУШ ГЕЛ БАДЕМОВО МАСЛО И ЖАСМИН 400мл.

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival