Коктейл от пъпеш с бяло вино и лимонада
Необходими продукти:
700 пъпеш (500 грама за коктейла и 200 грама за украса)
2 лимона или лайм
100 милилитра ябълков сок
250 милилитра сухо бяло вино
750 милилитра лимонада
натрошен лед
Начин на приготвяне:
Измийте лимоните и с помощта на остър нож обелете тънко корите им, като се стараете да не достигате бялата част на цитрусите.
Изцедете сока на лимоните. Нарежете 500 грама от пъпеша на парчета и ги сложете в съда на блендер. Налейте цитрусовия и ябълковия сокове, след което разбийте до еднородност.
Сложете лимоновите кори, прехвърлете пюрето в подходящ съд и приберете в хладилника за 30 минути.
След това отстранете корите и налейте пюрето в кана, в която преди това сте сложили бялото вино. Налейте и лимонадата и разбъркате старателно.
От останалия пъпеш направете топчета за украса, като използвате подходяща лъжица. Може да нарежете меката част на плода на парчета, ако не разполагате с такъв специален прибор.
Нанижете топчетата на коктейлни шишчета.
Сложете натрошен лед в подходящи чаши, върху него налейте напитката и я поднесете, като декорирате с пъпешовата украса.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ДАВИНЕС МОМО ХИДРАТИРАЩ БАЛСАМ ЗА СУХА КОСА 250 мл
ФИОННА VINTAGE КРЕМ ЗА ТЯЛО ПЪПЕШ 330 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА BORDEOUX 100 мл
ХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ПЪПЕШ
АГИВА КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ FRUIT SALAD ПЪПЕШ, ДИНЯ И МЕД + ПОДАРЪК НЕСЕСЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Класическа испанска сангрия
- Коктейл Палома
- Задушено пилешко филе с бяло вино, лимони и каперси
- Домашна малинова лимонада
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Еспресо тоник
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Кокосов коктейл Рафаело с бадеми
- Сгряващ коктейл от вино и мляко с шоколад
- История на лимонадата – 10 от тайните на напитката
Коментари към Коктейл от пъпеш с бяло вино и лимонада