Коктейл от пъпеш с бяло вино и лимонада
Необходими продукти:
700 пъпеш (500 грама за коктейла и 200 грама за украса)
2 лимона или лайм
100 милилитра ябълков сок
250 милилитра сухо бяло вино
750 милилитра лимонада
натрошен лед
Начин на приготвяне:
Измийте лимоните и с помощта на остър нож обелете тънко корите им, като се стараете да не достигате бялата част на цитрусите.
Изцедете сока на лимоните. Нарежете 500 грама от пъпеша на парчета и ги сложете в съда на блендер. Налейте цитрусовия и ябълковия сокове, след което разбийте до еднородност.
Сложете лимоновите кори, прехвърлете пюрето в подходящ съд и приберете в хладилника за 30 минути.
След това отстранете корите и налейте пюрето в кана, в която преди това сте сложили бялото вино. Налейте и лимонадата и разбъркате старателно.
От останалия пъпеш направете топчета за украса, като използвате подходяща лъжица. Може да нарежете меката част на плода на парчета, ако не разполагате с такъв специален прибор.
Нанижете топчетата на коктейлни шишчета.
Сложете натрошен лед в подходящи чаши, върху него налейте напитката и я поднесете, като декорирате с пъпешовата украса.
Добър апетит!
Снимки: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЛЪД ШУГАР капсули * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОХРИСТИНА ОСВЕЖИТЕЛ ЗА УСТА С ПРОПОЛИС 50 мл ПЪПЕШ
ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ ДИНЯ, ПЪПЕШ И МЕД NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ДАВИНЕС МОМО ХИДРАТИРАЩ БАЛСАМ ЗА СУХА КОСА 250 мл
ФИОННА VINTAGE СКРАБ ЗА ТЯЛО ПЪПЕШ 250 мл
НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН ПЛОДОВ САПУН С ПРАСКОВА И ПЪПЕШ 250 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Мандраке, Мандрагора
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Класическа испанска сангрия
- Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино
- История на лимонадата – 10 от тайните на напитката
Коментари към Коктейл от пъпеш с бяло вино и лимонада