Кокосов ориз с манго и мед
Необходими продукти:
1/2 чаена чаша ориз
400 милилитра кокосово мляко
2 супени лъжици захар
1 манго
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица нишесте
щипка сол
Начин на приготвяне:
Залейте ориза със студена вода и оставете да престои в нея 3-6 часа. След това я отцедете, залейте зрънцата с чиста, която да ги покрива с 1,5 сантиметра. Поставете съда на котлона и сварете ориза в продължение на 20 минути на бавен огън под капак.
В отделен съд налейте 300 милилитра от кокосовото мляко, затоплете го и прибавете щипка сол и захарта.
В останалото мляко разтворете нишестето. Вливайки на тънка струя, прибавете към топлото подсладено мляко, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти.
След това налейте половината от кокосовия сос при ориза и разбъркайте. Затворете съда с капак и оставете сместа да престои 40-60 минути.
Мангото обелете, нарежете на тънки парчета, които карамелизирайте в меда.
Разпределете ориза в подходящи чинии или купи, или оформете с помощта на кулинарен пръстен. Полейте с останалия кокосов сос и поднесете с карамелизирания плод заедно с медения сок.
Добър апетит!
Снимка: koolinar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!АЛКЕМИЛА БИО ЕКСФОЛИАНТ ЗА СКАЛП 125 мл
НовЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ LADY PRESIDENT 200 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ КОМПЛЕКТ LADY PRESIDENTE 3 В 1
БИСОУ I FEEL NATURE ПОДХРАНВАЩ СКРАБ ЗА ТЯЛО 350 г
ЧАЙ ДЕТОКС 120 г БИОТИКА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Оризови спагети
Коментари към Кокосов ориз с манго и мед