Кокосови бонбони с шоколад
Необходими продукти:
- 200 грама шоколад (тъмен или бял)
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 80-100 грама масло
- 250 грама кокосови стърготини за сместа и още 50 грама за украса
- 100 грама захар
Начин на приготвяне:
Сложете маслото в дълбока купа, която поставете върху слаб огън.
Разбърквайте го, за да се разтопи, без да прегори.
След това при него налейте прясното мляко.
Подсладете със захарта.
Оставете сместа върху котлона, докато сладките кристалчета се разтопят.
Щом това стане, добавете кокосовите стърготини, разбъркайте добре и свалете съда от котлона.
В отделна купа разтопете шоколада.
Смесете го с кокосово-маслената комбинация и разбъркайте до еднородност.
Може да оформите бонбоните като топчета или да разпределите сместа в силиконови формички.
Поръсете с кокосови стружки, смлени бисквити или пудра захар.
Десертът трябва да престои 1-2 часа в хладилник, преди да поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: choco-love.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС УЕЙ ПРО ФЮЖЪН ПРОТЕИН ОВКУСЕН 2300 г
Безплатна доставка за България!СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
НЕЙЧЪРС ФАЙНЕСТ ШОКОЛАДОВА ГРАНОЛА 320 г
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
КОФОЛ БОНБОНИ ЗА ГЪРЛО И КАШЛИЦА МЕНТА * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокосови сладки от три продукта
- Домашни шоколадови бонбони
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Лесен кокосов сладкиш
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Кокосови бонбони с шоколад