Кокосови бонбони с шоколад
Необходими продукти:
- 200 грама шоколад (тъмен или бял)
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 80-100 грама масло
- 250 грама кокосови стърготини за сместа и още 50 грама за украса
- 100 грама захар

Начин на приготвяне:
Сложете маслото в дълбока купа, която поставете върху слаб огън.

Разбърквайте го, за да се разтопи, без да прегори.

След това при него налейте прясното мляко.

Подсладете със захарта.

Оставете сместа върху котлона, докато сладките кристалчета се разтопят.
Щом това стане, добавете кокосовите стърготини, разбъркайте добре и свалете съда от котлона.

В отделна купа разтопете шоколада.

Смесете го с кокосово-маслената комбинация и разбъркайте до еднородност.

Може да оформите бонбоните като топчета или да разпределите сместа в силиконови формички.

Поръсете с кокосови стружки, смлени бисквити или пудра захар.

Десертът трябва да престои 1-2 часа в хладилник, преди да поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: choco-love.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОРИЗОВ БАР БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР МЛЕЧЕН ШОКОЛАД И КОКОС 18 г * 20 RICE UP!
НовБОНБОНИ ЛИКОРИЯ - РОШЕН ЗА ГЪРЛО С НИШАДЪР 126 гр.
МЕНТИНА ЖЕЛИРАНИ БОНБОНИ МИКС 80 г
КОФОЛ БОНБОНИ ЗА ГЪРЛО И КАШЛИЦА МЕНТА * 200
ДОКТОР ТАЙС БОНБОНИ СЪС САЛВИЯ И ПОРТОКАЛ + ВИТАМИН C * 26
ЕКСТРА ЛАКС слабителни бонбони * 10 бр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Кокосови сладки от три продукта
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Бонбони орео с шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Кокосови бонбони с шоколад