Кокосови бонбони

Необходими продукти:
- 95 грама бял шоколад
- 60 милилитра сметана (с 33% масленост или повече)
- 25 грама масло
- 75 грама кокосови стърготини
- бадеми
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парчета и го залейте със сметаната. Разтопете (в микровълнова или на водна баня), разбърквайки до получаване на еднородна смес. Оставете да заври, свалете от огъня и разбъркайте. Охладете до стайна температура, прибавете 15-20 грама от кокосовите стърготини, щипка сол, парчето масло, разбъркайте и сложете на студено. Трябва да се охлади много добре. След това разбийте с миксер до получаването на гъста смес. Ако е необходимо, отново сложете на студено.
Идва ред на оформянето на бонбоните:
Бадемите почистете и запечете. Изсипете 50 грама от кокосовите стърготини върху дъска за рязане или просто в чиния - там ще правите бонбоните. Вземете две чаени лъжици, с едната загребете от крема, сложете го върху кокоса, а в средата ядката. С другата лъжичка покрийте сместа със стърготините, загребвайки от страни. Оформете бонбони. Съхранявайте ги в хладилник, защото в тях има масло и сметана.
Получават се около 20-24 бонбона с невероятен вкус.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 30 мл
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
БИЛКА КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С БЯЛО ГРОЗДЕ 40 мл.
КРЕМ С АЛПИЙСКИ БИЛКИ 250 мл. VOM PULLACH HOF
БЯЛ САМОЗАЛЕПВАЩ СЕ НАКИТНИК РОТЕМЕЛ ПРИМА
БИЛКА ТОАЛЕТНО МЛЯКО С БЯЛО ГРОЗДЕ 200 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Полезни свойства и приложения на кокосово масло
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Кокосови сладки от три продукта
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Бонбони орео с шоколад
- Млечен кокосов кекс
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Кокосови бонбони