Клауфти от риба тон с маслини, яйца и прясно мляко
Необходими продукти:
600 грама консервирана риба тон в собствен сок
4 яйца
300 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица зехтин
50 грама сирене Ементал
1 супена лъжица нишесте
400 грама домати
400 грама едри черни маслини без костилки
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете рибата тон в купа и намачкайте с вилица до еднородност. Добавете 1-2 супени лъжици от сока в консервата.
Разтворете нишестето в 3 супени лъжици от прясното мляко, яйцата разбийте отделно с тел за тази цел. При тях налейте останалото мляко, без да спирате да разбивате. След това комбинирайте с нишестето.
Към получената смес добавете намачканата риба, доматите (само месестата част). Подправете на вкус и разбъркайте.
Подмажете със зехтин кръгъл керамичен съд и изсипете рибената маса. Заравнете повърхността и подредете по нея маслините на приблизително еднакво разстояние една от друга.
Поръсете с настърганото сирене Ементал и изпечете ястието във фурната при 180 градуса за около 30 минути. След това изчакайте да се охлади до стайна температура и приберете в хладилника.
Поднесете върху листа зелена салата или с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Зеленчукова запеканка с извара
- Спагети със сметана и риба тон
- Царевична запеканка със спанак
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
Коментари към Клауфти от риба тон с маслини, яйца и прясно мляко