Клауфти от риба тон с маслини, яйца и прясно мляко

Необходими продукти:
600 грама консервирана риба тон в собствен сок
4 яйца
300 милилитра прясно мляко
1 супена лъжица зехтин
50 грама сирене Ементал
1 супена лъжица нишесте
400 грама домати
400 грама едри черни маслини без костилки
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете рибата тон в купа и намачкайте с вилица до еднородност. Добавете 1-2 супени лъжици от сока в консервата.
Разтворете нишестето в 3 супени лъжици от прясното мляко, яйцата разбийте отделно с тел за тази цел. При тях налейте останалото мляко, без да спирате да разбивате. След това комбинирайте с нишестето.
Към получената смес добавете намачканата риба, доматите (само месестата част). Подправете на вкус и разбъркайте.
Подмажете със зехтин кръгъл керамичен съд и изсипете рибената маса. Заравнете повърхността и подредете по нея маслините на приблизително еднакво разстояние една от друга.
Поръсете с настърганото сирене Ементал и изпечете ястието във фурната при 180 градуса за около 30 минути. След това изчакайте да се охлади до стайна температура и приберете в хладилника.
Поднесете върху листа зелена салата или с пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА СУПЕР КОМПЛЕКС капсули * 60
ПИЕС - АЙКЮ ПАМЕТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Лазаня от патладжани с кайма, пармезан и моцарела
- Какво количество риба тон е препоръчително да се консумира седмично
- Оризова запеканка с шунка и млечна заливка със сирена
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Спагети със сметана и риба тон
- Запеканка от макарони с пилешко месо и сос бешамел
- Веган запеканка със зелен фасул и лук
- Запеканка с прясно мляко, яйца и коприва
Коментари към Клауфти от риба тон с маслини, яйца и прясно мляко