Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Киш с гъби, кашкавал и лук

Киш с гъби, кашкавал и лук

Киш с гъби, кашкавал и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама готово бутер тесто
  • гъби (видът и количеството (не прекалявайте с него) са по ваш вкус)
  • 2 глави стар лук
  • връзка зелен лук
  • сол и черен пипер
  • 3 яйца
  • 100 грама кашкавал или твърдо сирене по ваш избор
  • 100 милилитра течна сметана
  • краве масло за пържене


Начин на приготвяне:

Размразете тестото, разточете го, сложете в подходяща форма с високи стени и направете бордове. Продупчете с вилица на няколко место бутер основата.

Докато приготвяне плънката, включете фурната на 180 градуса да загрява.

Нарежете стария и зеления лук, настържете едро кашкавала, а гъбите, ако са много големи, нарежете на подходящи по размер парченца.

Запържете в масло стария лук, след това прибавете гъбите, разбъркайте, подправете и гответе известно време, докато омекнат.

Оставете сместа да се охлажда, а междувременно разбийте яйцата заедно със сметаната.

Изсипете кашкавала и зеления лук при гъбите, яйцата със сметаната и подправете с черен пипер.

Разпределете плънката върху тестото и изпечете за 30-40 минути.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vfridge.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноСъставкиЗдравни съветиДиетиНовиниБотаникаЛайфстайлПроизводителиПсихологияАлт. медицинаКлинични пътекиИстория