Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Киш Лорен

Киш Лорен

от 24 март 2017г.
Киш Лорен - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти за 8 порции:


за тестото

 

  • 160 грама брашно
  • 3 грама сол
  • 3 грама захар
  • 120 грама безсолно масло
  • 60 милилитра ледена вода

 

плънка

 

  • 225 грама бекон, нарязан ситно
  • 3 яйца
  • 3 грама сол
  • 2 супени лъжици пресен лук, нарязан ситно
  • 3 грама черен пипер
  • щипка индийско орехче
  • 120 милилитра прясно мляко
  • 120 грама сметана
  • 100 грама настъргано сирене

 

Начин на приготвяне:


В купа пресейте брашното, добавете солта и захарта. Прибавете маслото и разбъркайте по получаването на ронлива смес. Включете водата към продуктите, направете тесто и охладете за час. Разточете кора, сложете в правоъгълна форма и с вилица я надупчете на няколко места.

Загрейте фурната на 180 градуса, покрийте с лист пергамент, върху който сложете суров боб (служи за тежест) и запечете за 20 минути. Премахнете хартията и върнете във фурната за още 10 минути. Охладете, а през това време запържете бекона, лука и подправете със сол, черен пипер, индийско орехче.

Разпределете плънката върху киша, поръсете със сиренето, разбийте яйцата със сметаната и прясното мляко. Налейте сместа върху плънката и отново запечете до златиста коричка. Охладете, разрежете и поднесете киша, гарниран с лъжичка заквасена сметана.

киш Лорен

Добър апетит!

Източник: www.homecookingadventure.com

Още по темата:
  • Отворена баница със сирене и билки Отворена баница със сирене и билки
  • Баница със спанак, сирене и цели яйца Баница със спанак, сирене и цели яйца
  • Френска баница с кайма Френска баница с кайма
  • Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
5.0/5 1 оценка

Коментари към Киш Лорен

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Киш Лорен
    www.framar.bg 
    на 02 July 2025 в 07:36
    Коментирайте "Киш Лорен"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Банички с гъби, кашкавал и зелен лук
  • Бутер баница с бекон, яйца и лук
  • Баница с плънка от кайма и лук
  • Вити банички със сирене от домашни кори
  • Баница с риба и лук
  • Баница със зеле и копър
  • Отворена баница с печени домати и сирена
  • Зеленчуков киш с пилешко и бекон
  • Отворена баница със сирене и билки
  • Бухтички
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2106 дни, 15 часа и 49 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2219 дни, 20 часа
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 4 дни, 15 часа и 47 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 6 дни, 8 часа и 28 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 18 дни, 15 часа и 19 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 18 дни, 22 часа и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЖАВАЛАТ КАНЕЛА капсули * 60

ЛЮКСЕОЛ РИЦИНОВО МАСЛО (ЗА КОСА, КОЖА И НОКТИ) 50 мл

КОЛАГЕН ЕКСПРЕС саше * 30 ЗОНАФАРМ

ЛЮКСЕОЛ ПОДХРАНВАЩО МАСЛО ЗА БРАДА 50 мл

ЕЛЛЕН ДАМСКИ ТАМПОНИ ПРОБИОТИЧНИ МЕДИУМ * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 18:17:35

РЕЗИСТА ФОРТЕ таблетки за смучене * 30

Коментар на: Мария Петрова от 01 юли 2025г. в 17:11:09

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 16:53:08

ИНОЗИТОЛ капсули 500 мг * 100 NATURE`S WAY

Коментар на: Ангелова от 01 юли 2025г. в 16:17:46

АТАРАКС таблетки 25 мг * 25 UCB FARCHIM

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 01 юли 2025г. в 15:46:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival