Начало Хранене Рецепти Гарнитури От зеленчуци Кейл с карфиол и сирена

Кейл с карфиол и сирена

Кейл с карфиол и сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 1 карфиол на розички
  • 150 грама кейл (по желание ползвайте спанак)
  • 50 грама масло
  • 50 грама брашно
  • 2 супени лъжици горчица на прах
  • 500 милилитра прясно мляко
  • 100 грама настъргано сирене чедър
  • 75 грама настъргано сирене Манчего
  • 50 грама настърган пармезан
  • 1 чаена лъжица пълнозърнеста горчица

Начин на приготвяне:

Бланширайте карфиола за 10 минути във вряща вода, накрая добавете листата кейл за 2 минути, за да омекнат и те.

В тиган разтопете маслото, запържете в него брашното за 1 минута и разбъркайте. Добавете сухата горчица, разбъркайте и свалете от котлона. Внимателно сипете прясното мляко, като бъркате с тел непрекъснато, за да се получи еднородна консистенция без бучки.

Върнете на котлона и изчакайте да заври, като бъркате непрекъснато. Гответе в продължение на 2-3 минути, докато сосът започне да се сгъстява, като внимате да не загори.

В него сложете 2/3 от количеството чедър, половината Манчего и половината от пармезана. Добавете едрозърнестата горчица и черен пипер.

В сосът сложете отцедения карфиол и кейл, разбъркайте добре.

Прехвърлете в правоъгълна керамична тавичка и поръсете с останалите сирена. Печете за 20 минути до апетитна златиста коричка. Сервирайте като гарнитура с месо по избор.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаника