Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Кашкавалени хапки с извара, зелен лук и млечен сос

Кашкавалени хапки с извара, зелен лук и млечен сос

Кашкавалени хапки с извара, зелен лук и млечен сос - изображение

Необходими продукти:

  • 180 грама извара
  • 140 грама кашкавал
  • 1 яйце
  • 2-3 супени лъжици брашно + още за панировка
  • 1/2 връзка зелен лук
  • сол
  • олио за пържене

За соса:

  • 200 грама топено сирене (най-добре с добавка червен пипер)
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 1 супена лъжица заквасена сметана с масленост по ваш избор
  • сол
  • черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Настържете кашкавала, смесете го с изварата, добавете наситнения зелен лук (може да го заместите с копър или магданоз), а по желание добавете и чесън. В тази комбинация чукнете яйцето и намачкайте с вилица, докато се усвои от останалите продукти и сместа стане еднородна.

Започнете да добавяте постепенно брашното, замесвайки тесто. То ще се лепи малко по ръцете.

Загребете с лъжица от тестото и сложете върху набрашнена повърхност. Оформете рулце или друга форма. По този начин продължете с останалото тесто, след което изпържете до златисто в малко количество сгорещен зехтин.

Междувременно не затваряйте съда с капак, а точното време на пържене зависи от дебелината и формата, която сте избрали.

Покрийте дъното на поднос с листа зелена салата и върху тях подредете кашкаваленото предястие.

Охладете и настържете топеното сирене. Изсипете го в тенджера, налейте млякото и поставете върху котлона. Течността трябва да заври при непрекъснато бъркане. Подправете. Сосът ще се получи гъст. Когато се охлади, с него поднесете хапките.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ideireceptov.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаСнимкиДиети