Кашкавалени хапки с извара, зелен лук и млечен сос
Необходими продукти:
- 180 грама извара
- 140 грама кашкавал
- 1 яйце
- 2-3 супени лъжици брашно + още за панировка
- 1/2 връзка зелен лук
- сол
- олио за пържене
За соса:
- 200 грама топено сирене (най-добре с добавка червен пипер)
- 100 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица заквасена сметана с масленост по ваш избор
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала, смесете го с изварата, добавете наситнения зелен лук (може да го заместите с копър или магданоз), а по желание добавете и чесън. В тази комбинация чукнете яйцето и намачкайте с вилица, докато се усвои от останалите продукти и сместа стане еднородна.
Започнете да добавяте постепенно брашното, замесвайки тесто. То ще се лепи малко по ръцете.
Загребете с лъжица от тестото и сложете върху набрашнена повърхност. Оформете рулце или друга форма. По този начин продължете с останалото тесто, след което изпържете до златисто в малко количество сгорещен зехтин.
Междувременно не затваряйте съда с капак, а точното време на пържене зависи от дебелината и формата, която сте избрали.
Покрийте дъното на поднос с листа зелена салата и върху тях подредете кашкаваленото предястие.
Охладете и настържете топеното сирене. Изсипете го в тенджера, налейте млякото и поставете върху котлона. Течността трябва да заври при непрекъснато бъркане. Подправете. Сосът ще се получи гъст. Когато се охлади, с него поднесете хапките.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ideireceptov.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Хапки от свинско месо (Чичарон)
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Кашкавалени хапки с извара, зелен лук и млечен сос