Кашкавалени соленки с кашкавален крем и сусам
Необходими продукти
За тестото:
250 грама брашно
100 грама кашкавал
100 грама масло
1 яйце
яйце за намазване
сусам за поръсване
За крема:
100 грама настърган кашкавал
100 грама масло
50 милилитра сметана
1 супена лъжица доматено пюре
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разбъркайте размекнатото масло, за да се образува крем.

Пресейте брашното, настържете кашкавала. Смесете маслото с брашното, добавете яйцето, след това и кашкавала.

Замесете тесто. Ако то се троши, добавете 1 супена лъжица вода, прясно мляко или сметана.

Оформете тестото като салам и нарежете на парчета (ако искате, оформете различни фигурки, за да получите красиви соленки).

Подредете парчетата тесто в тава, застлана с хартия за печене, намажете ги с разбитото яйце и поръсете със сусам (може да поръсите само част от тях).

Изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на около 20 минути.

През това време пригответе крема. Разтопете маслото в подходящ съд, добавете сметаната и настъргания кашкавал. Затоплете сместа, докато всички съставки се разтопят.

Сложете доматеното пюре, загрейте до получаването на напълно еднородна консистенция и свалете от котлона. Сол и други подправки се слагат на вкус.

Готовите соленки поднесете с невероятния кашкавален сос. Потапяйте ги в него и се наслаждавайте на вкуса.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЙОД 70 г
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С ЛЕКО КИСЕЛ ВКУС 70 г
АТАКАМСКА ДРЕВНА СОЛ 300 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Какво лекува английската сол
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Сусам
- Какви ползи и вреди носи консумацията на йодирана сол
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Натурални заместители на солта
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Рецепти за домашна сусамова халва
Коментари към Кашкавалени соленки с кашкавален крем и сусам