Кашкавалени гофрети

Необходими продукти:
100 грама кашкавал
2 яйца
1 1/2 чаени чаши брашно
1 чаена чаша прясно мляко
1/2 чаена лъжица сол
щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
С помощта на миксер разбийте яйцата до получаване на пяна. Без да прекратявате процеса, налейте прясното мляко, а след това добавете брашното, едро настъргания кашкавал и подправете със сол и черен пипер.
Когато тестото е готово, от него изпечете гофрети. За целта може да използвате гофретник или просто да разпределите сместа в подходящи силиконови форми и да приготвите във фурната (при 180 градуса).
Ако решите да използвате фурната, щом гофретите се зачервят отгоре, обърнете формите върху тава и нека печенето продължи още 5 минути (или до зачервяване).
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавален сос Бешамел
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Гофрети с газирана вода
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
Коментари към Кашкавалени гофрети