Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Карфиол с нахут и соев сос

Карфиол с нахут и соев сос

Карфиол с нахут и соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама цветно зеле/карфиол
  • 230 грама сурови сладки червени чушки
  • 150 грама сух нахут
  • 30 грама корен джинджифил
  • 1/2 чаена лъжица зърна синап (цели)
  • 1/2 чаена лъжица кимион на зърна
  • 20 милилитра растителна мазнина
  • 50 милилитра соев сос

 

Начин на приготвяне:

Изсипете нахута в съд с вода (със стайна температура) и оставете да се накисва една нощ. Течността трябва да покрива с около 2 сантиметра зърната, които на сутринта ще са поели водата, ще са набъбнали и омекнали.

Изплакнете ги и сварете (за около 20-30 минути).

нахут

Карфиола разделете на розички.

карфиол

Чушките нарежете на кубчета.

чушка

Джинджифила първо обелете, а след това наситнете.

джинджифил

Налейте олиото в тиган. Щом се сгорещи, в него сложете синапените зърна и кимиона.

горчица

След 30 секунди изсипете зелето и пържете 5 минути, като през това време разбъркйате няколко пъти.

карфиол

Добавете чушките и джинджифила, разбъркайте.

чушка

Ред е на отцедения от водата нахут и накрая налейте соевия сос.

нахут

Разбъркайте продуктите, затворете ги с капак и нека се задушават в продължение на 5 минути на средна температура.

След това махнете капака, изключете котлона и оставете съда върху него още 3 минути.

карфиол

Ястието е готово. То се съчетава прекрасно със сварен ориз.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: perfectfood.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияБотаникаЗдравни съветиЛюбопитно