Карфиолени питки
Необходими продукти:
- 500 грама карфиол
- 1 чаена чаша настърган чедър
- 1 голямо разбито яйце
- 1 чаена лъжица сусамови семена
Начин на приготвяне:
Смелете карфиола и го прехвърлете в купа. Затоплете в микровълнова фурна за 3 минути, след което прецедете през кърпа.
Върнете го в купата и добавете към него чедъра и яйцето.
Омесете и направете 8 питки, които подредете в застлана с хартия за печене тава.
Изпечете на 220 градуса за 20-25 минути, докато станат златисти.
Охладете и поръсете със сусам.
Използвайте питките за хамбургери, като с тях замените стандартното хлебче.
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Пържен карфиол по корейски
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
Коментари към Карфиолени питки