Картофено руло с плънка от спанак и яйца
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 20 грама масло
- 2 сурови яйца
- 100 грама брашно
За плънката:
- 400-500 грама спанак
- 1 глава лук
- 2 сварени яйца
- 30 грама масло
- сол и смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на парчета и сварете до готовност в подсолена вода. След това отцедете течността и сложете маслото. Намачкайте на пюре. Когато то се охлади малко, прибавете брашното и суровите яйца, разбъркайте старателно.
Направете плънката. За целта първо измийте спанака, залейте го с вряща вода, която след 3-5 минути отцедете с помощта на гевгир. Нарежете листата и лука на ситно, задушете ги до готовност в маслото и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Оставете сместа да се охлади малко и тогава към нея прибавете нарязаните сварени яйца. Разбъркайте.
Покрийте дъното на тава с пергамент, намажете с олио и разпределете равномерно картофеното пюре. Върху него сложете плънката и навийте руло. Намажете повърхността му с разтопено масло и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 15-20 минути (до златисто).
Когато готовото ястие се охлади, нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофено руло с кашкавал и плънка от кайма
- Картофено руло с шунка, кашкавал и моцарела
- Картофено руло с моркови и извара
- Картофено руло с моркови и гъби
- Картофено руло с кренвирши
- Картофено руло с майонеза и ароматна плънка
- Руло от картофи със спанак и телешка кайма
- Картофено руло със спанак и яйца
- Картофено руло с плънка от кисели краставички, гъби, лук и чесън
- Картофено руло със сладко от сливи, бадеми и мак
Коментари към Картофено руло с плънка от спанак и яйца