Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофено пюре с печурки, задушено зеле и лук

Картофено пюре с печурки, задушено зеле и лук

Картофено пюре с печурки, задушено зеле и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм картофи
  • 200 грама пресни печурки
  • 100 грама задушено прясно зеле
  • глава кромид
  • 100 милилитра растителна мазнина (може да я замените с краве масло, бульон, заквасена сметана или прясно мляко)
  • подправки на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете до готовност картофите, като първо ги обелите и нарежете на произволни парчета.

През това време накълцайте ситно печурките и лука, запържете ги на среден огън в олио за 12-15 минути, като периодично разбърквате.

Щом картофите се сварят, отцедете водата и добавете олиото или друг от изброените му заместители.

Пюрирайте с блендер или намачкайте. Тогава прибавете подправките, гъбите с лука и малко задушено прясно зеле.

Разбъркайте старателно.

Разбира се, необичайната съставка в тази рецепта е зелето. Затова, ако то не ви допада, бихте могли да приготвите пюрето и без него.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЛеченияЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияЛайфстайлСнимкиДиетиБотаникаНовини