Картофено пюре с печурки, задушено зеле и лук

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 200 грама пресни печурки
- 100 грама задушено прясно зеле
- глава кромид
- 100 милилитра растителна мазнина (може да я замените с краве масло, бульон, заквасена сметана или прясно мляко)
- подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете до готовност картофите, като първо ги обелите и нарежете на произволни парчета.
През това време накълцайте ситно печурките и лука, запържете ги на среден огън в олио за 12-15 минути, като периодично разбърквате.
Щом картофите се сварят, отцедете водата и добавете олиото или друг от изброените му заместители.
Пюрирайте с блендер или намачкайте. Тогава прибавете подправките, гъбите с лука и малко задушено прясно зеле.
Разбъркайте старателно.
Разбира се, необичайната съставка в тази рецепта е зелето. Затова, ако то не ви допада, бихте могли да приготвите пюрето и без него.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Топла салата от картофено пюре с яйца и кисели краставички
- Пържен бекон с лук в легло от картофено пюре
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре с печен чесън и зелени подправки
- Картофено пюре с моркови и пармезан
- Картофено пюре с леща и лук
- Картофено пюре с цвекло и сметана
- Зеленчуково пюре от картофи, тиква и моркови
Коментари към Картофено пюре с печурки, задушено зеле и лук