Картофено пюре с пармезан и моцарела

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 125 милилитра прясно мляко
- 3 супени лъжици маскарпоне на стайна температура
- 1,5 супени лъжици пармезан
- 1/2 чаена лъжица растителна мазнина
Начин на приготвяне:
Обелете, нарежете и сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги, като опреди това отцедите течността, налейте топлото мляко и разбъркайте. След това прибавете маскарпонето и пармезана (настърган).
Старателно разбъркайте пюрето, докато стане пухкаво. Може да използвате дървена лъжица за целта.
Накрая налейте половин чаена лъжица растителна мазнина и отново разбъркайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофено пюре с прясно мляко и яйца
- Картофено пюре със спанак и чесън
- Картофено пюре с броколи и грах
- Картофено пюре с крема сирене
- Картофено пюре с кренвирши на фурна
- Картофено пюре в гърне
- Картофено пюре с печен чесън и зелени подправки
- Картофено пюре, запечено с кашкавал и домати
- Картофено пюре с печен чесън и соев сос
- Картофи с бекон и синьо сирене
Коментари към Картофено пюре с пармезан и моцарела